Кіровоград: відбулась презентація поетичної збірки кримських та кіровоградських авторів

Листопад 11, 2014 | Новини | Переглядів: 831 | Коментарі: 0

Нещодавно у бібліотеці для юнацтва ім. О.М.Бойченка відбулася перша презентація спільної поетичної збірки кримських та кіровоградських поетів «Шепіт Альми».

Автор-упорядник збірки Артем Луценко у передмові написав: «Крим український, допоки є люди з жовто-блакитними серцями».
Антологія «Шепіт Альми», ініціатором створення якої була небайдужа кіровоградська молодь, відкриває дивосвіт сучасної молодіжної поезії Кіровограда та Криму. Видання збірки стало можливим завдяки участі у конкурсі та отриманню гранту від громадської організації «Центр регіонального розвитку «Топ-Кая»». (Мета конкурсу: підтримка ініціативи громадських організацій зі всієї України, діяльність яких спрямована на підтримку кримських активістів та переселенців).
До збірки увійшли вірші поетів: Артема Луценка, Ольги Левиної, Ганни Дудник, Ельвіри Маладжанової, Олени Горобець, Поля Іщука, Сергія Недайхліба, Василя Левицького, Данила Недвецького, Ма Ко та Леоніда Дашевського.
Поети розповідали про себе, зачитали як власні вірші, так і вірші поетів із Криму. Кримські поети Ельвіра Маладжанова та Сергій Недайхліб спеціально для презентації книги записали відеозвернення, в яких прочитали свої вірші та наголосили на тому, що Крим – це Україна.
Також, окрім читання поезії, на заході звучали пісні у виконанні Ольги Алєксєєнко та Сергія Цигульського на слова авторів збірки «Шепіт Альми».


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool