Кіровоград: в обговоренні взяли участь близько 7 тисяч осіб

Грудень 03, 2013 | Новини | Переглядів: 975 | Коментарі: 0

Сьогодні, 3 грудня, у Кіровоградській міській раді відбувся методичний семінар з керівниками комунальних підприємств щодо обговорення концепції реформування місцевого самоврядування в Україні.

З інформацією перед присутніми виступили начальник відділу з питань внутрішньої політики Надія Грищенко та начальник юридичного управління Олег Колюка.
Надія Грищенко зауважила, що в обговоренні Концепції реформування місцевого самоврядування в Україні, ініційованому Президентом України, в обласному центрі взяли участь близько 7 тисяч осіб і більшість колективів міста підтримали проект Концепції.
Проектом Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні, відзначив Олег Колюка, передбачається встановлення додаткових гарантій діяльності органів самоорганізації населення на першому (підготовчому етапі) (2013 - 2015 рр.) шляхом розроблення та прийняття актів законодавства щодо удосконалення та впровадження механізмів демократії участі на місцях.
Запровадження на національному ґрунті передових практик та методик самоврядування є пріоритетом політики Глави держави, наголосив Олег Колюка. Відповідно до Указу Президента України створена Координаційна рада з питань розвитку громадянського суспільства, яка має власні напрацювання.
Олег Колюка повідомив, що згідно з інформацією, наданою районними у місті радами на сьогодні в Кіровограді діє всього 60 органів самоорганізації населення, які створені ще на початку 2000-их років, – з них 59 квартальних комітетів і один комітет мікрорайону Никанорівка, який єдиний зі статусом юридичної особи зареєстрований 2003 року. Діяльність переважної більшості створених в місті органів самоорганізації населення зводиться лише до формальних речей – це як правило видача довідок і інше.

за матеріалами, фото Ігоря Філіпенка.

Кіровоград: в обговоренні взяли участь близько 7 тисяч осіб

Кіровоград: в обговоренні взяли участь близько 7 тисяч осіб

Кіровоград: в обговоренні взяли участь близько 7 тисяч осіб

 Кіровоград: в обговоренні взяли участь близько 7 тисяч осіб 
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool