Кіровоград: у прокуратурі області проведено семінар

Жовтень 31, 2014 | Новини | Переглядів: 1069 | Коментарі: 0

В прокуратурі Кіровоградської області проведено навчально-практичний семінар з питань перебудови діяльності органів прокуратури щодо захисту прав та законних інтересів дітей, відповідно до вимог нового Закону України «Про прокуратуру».

У роботі семінару взяли участь працівники прокуратури області відповідальні за вказаний напрямок, міжміськрайпрокурори, ювенальні прокурори; молоді спеціалісти територіальних прокуратур, представники Відділу кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в області, керівництво школи соціальної реабілітації дітей.
На семінарі було зазначено, що в реаліях нового Закону України «Про прокуратуру» захист інтересів дітей залишається одним із основних напрямів прокурорської діяльності.
Однак, форми наглядової діяльності змінено.
Зокрема, Законом визначено, що захист прав і свобод людини та громадянина, додержання законів з цих питань органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, їх посадовими і службовими особами прокуратура здійснює у формі представництва інтересів громадянина або держави в суді.
Такі функції прокурори здійснюють щодо громадян, іноземців, осіб без громадянства у випадках, якщо вони не спроможні самостійно захистити свої права через недосягнення повноліття, недієздатність або обмежену дієздатність, а законні представники або органи, яким законом надано право захищати права, свободи і інтереси такої особи, не здійснюють її захист.
Захист державних інтересів реалізовується у випадках бездіяльності органів державної влади, місцевого самоврядування чи інших суб'єктів владних повноважень, а також у разі відсутності такого органу.
За підсумками семінару вироблено єдиний підхід до захисту прав і свобод дітей та інтересів держави у сфері охорони дитинства.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool