Кіровоград: «Туберкульоз - інформований значить захищений»

Листопад 17, 2014 | Новини | Переглядів: 1055 | Коментарі: 0

19 листопада о 14.00 в Кіровоградській обласній бібліотеці для юнацтва ім.О.М.Бойченка відбудеться зустріч «Туберкульоз – інформований значить захищений».

Захід буде проведено спільно з Кіровоградською обласною організацією Товариства Червоного Хреста.
В Україні в 1993 році зареєстрована епідемія туберкульозу. На жаль, вона і досі невпинно розповсюджується. Згідно даних Національної Академії Наук, зараз кількість хворих на туберкульоз складає близько 1,4% населення України. Кіровоградщина, нажаль, займає 4 місце в країні за кількістю хворих на туберкульоз. (за даними КЗ «Кіровоградський обласний протитуберкульозний диспансер»)
Туберкульоз є небезпечним та дуже важким захворюванням, але на початковій стадії він має «прихований» перебіг. Людина, що захворіла, вважає, що перевтомилася або має «застудне» захворювання, тому часто звертається до лікаря лише після появи важких симптомів, коли лікування туберкульозу набагато складніше та триваліше.
Знання існуючої небезпеки та особливостей перебігу захворювання, а також симптомів, що можуть бути першою ознакою наявності туберкульозу, допоможуть вчасно звернутися до лікаря та почати лікування.
Під час заходу лікарі та психологи Кіровоградського обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом та Центру планування сім'ї розкажуть про хворобу її профілактику, а також дадуть вичерпні відповіді на запитання про туберкульоз.
Пам’ятайте, ваше здоров’я – у ваших руках!
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool