Кіровоград: Що необхідно знати, щоб не зіпсувати новорічне свято?

Грудень 23, 2013 | Новини | Переглядів: 1067 | Коментарі: 0

Як пояснила головний спеціаліст з питань захисту прав споживачів управління по сприянню розвитку торгівлі та побутового обслуговування населення Кіровоградської міської ради Ганна Денисенко продаж піротехнічних виробів повинна здійснюватися у приміщеннях спеціалізованих підприємств торгівлі та спеціалізованих відділах (секціях) підприємств з універсальним асортиментом непродовольчих товарів, приміщення яких обладнані згідно з вимогами охорони праці, пожежної безпеки та відповідають технічним, санітарно - гігієнічним, технологічним нормам і правилам.

Побутові піротехнічні вироби, що надходять у продаж, мають бути з паспортом (формуляром, інструкцією з застосування), який засвідчує відповідність товару вимогам нормативної документації. Текст інструкції, який додається до виробу разом із написами на ньому має містити обмеження щодо його застосування, способи та методи безпечної підготовки, запускання й утилізації в разі необхідності, термін придатності або гарантійний термін і дату виготовлення; попередження про небезпечність виробу, інформаційні дані виробника й таке інше. Зазначена інформація повинна бути викладена українською мовою, а також мовою держави, в якій розташовано підприємство - виробник. Текст має бути чітким та добре помітним. Застережні написи-виділені жирним шрифтом.
У разі придбання піротехнічного виробу необхідно усвідомлювати, що транспортувати, зберігати та утилізувати його слід, суворо дотримуючись вимог нормативно – технічної документації, правилам пожежної безпеки, іншими нормами та правилами, оформленими у встановленому порядку. Розбирати чи доробляти піротехнічний виріб споживачам (продавцям), а також використовувати не за призначенням або в умовах, не передбачених експлуатаційною документацією, не дозволено.
Відповідно до Правил торгівлі на ринках, правилами роботи дрібно роздрібної торговельної мережі, правилами комісійної торгівлі непродовольчими товарами реалізація виробів піротехнічних побутових на ринках, дрібно роздрібної та комісійної торгівлі заборонена.
З метою запобігання неприємних наслідків для життя та здоров`я, попереджаємо споживачів, що в першу чергу, купуючи піротехнічні вироби, звертайте увагу на цілісність та наявність необхідної інформації на упаковці, суворо дотримуючись всіх рекомендацій і тоді свято стане незабутнім у Вашій родині.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool