Кіровоград: рукотворні янголи першокласників

Січень 20, 2014 | Новини | Переглядів: 1158 | Коментарі: 0

Кіровоградський обласний художній музей продовжує плідну співпрацю з загальноосвітніми закладами Кіровоградщини, знайомлячи учнів із творчістю видатних художників, проводячи пересувні виставки, майстер-класи, інтерактивні програми.

16 січня 2014 року, напередодні християнського свята Хрещення Ісуса Христа, в рамках святкування Новорічних та Різдвяних свят співробітники Кіровоградського обласного художнього музею Олена Степанок та Тетяна Костенко провели тематичну пересувну виставку «Іконографічні типи Хрещення Ісуса Христа» та майстер-класи із виготовлення янголу для учнів 1-х класів загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №18.
Першокласники переглянули репродукції ікон різдвяного циклу, прослухали цікаві бесіди щодо традицій святкування Хрещення Ісуса Христа в Україні та, зокрема, розповідь про те, якими народними традиціями супроводжувалося свято, яке відомо в народі як ордань, ардан, йордан, водохрещи, водосвяття.
Після змістовного теоретичного заняття та розповіді про світ янголів для всіх бажаючих дітлахів було проведено майстер – клас із виготовлення Янгола. Тож через деякий час понад 150 рукотворних янголів наповнили класи молодшої школи святковим настроєм та позитивною енергією.

Олена Степанок - завідуюча відділу науково-просвітницької роботи
Кіровоградського обласного художнього музею

Тетяна Костенко – науковий співробітник відділу
Кіровоградського обласного художнього музею –
картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна»


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool