Кіровоград: розгорнуто експозицію до Міжнародного дня обійм

Січень 21, 2014 | Новини | Переглядів: 1085 | Коментарі: 0

21 січня 2014 року у Кіровоградському обласному художньому музеї розгорнуто експозицію до Міжнародного дня обійм. Це свято відзначається щорічно - 21 січня.

За традицією цього дня можна дружньо обіймати навіть незнайомих людей. Свято виникло 21 січня 1986 року в Каро (Мічиган) (США), а згодом стрімко поширилося та стало популярним у всьому світі.
Витоки цього доброго свята сягають 70-х років XX століття, сформувавшись в студентському середовищі західноєвропейської молоді, але точні обставини його появи та ініціатор започаткування невідомі. Саме в цей день хлопці та дівчата обіймали один одного без жодного інтимного натяку. За своєрідним «повір'ям», під час дружніх обіймів люди обмінюються душевним теплом.
Існують і «наукові» обґрунтування корисності обіймів: доброзичливі дотики підвищують імунітет, стимулюють центральну нервову систему, підвищують у крові рівень гемоглобіну, а також іншого гормону — окситоцину, що викликає доброзичливе ставлення до інших людей. Обнімання – це невербальний, тобто несловесний спосіб вираження добрих почуттів.
В оригіналі співіснують два свята, оскільки в США 21 січня відзначають Національний день обіймів (англ. National Hugging Day).
Безкорисливість і дружелюбність, відкритість і не упередженість, прагнення жити і душевний спокій - те, чого багатьом з нас не вистачає, але це те, що потрібно просто затребувати, просто почати використовувати, так як це все властиво нам.
Центральне місце в експозиції займає робота художника Добролежі А. Т. «Двоє», яка привносить особливість та ліричність в обіймах закоханої пари.
В свою чергу доповнюють експозицію по – справжньому щирі і відверті картини відомих художників – земляків Логвинюка О.С. «Травень 1945 року», Колесніченка В.С. «Мамина вишня», східним мотивом передав інтимність обійм художник Ле-Тхі-Кім-Баг «Прощання».
Головним подарунком цього дня у Міжнародний день обіймів є не матеріальні цінності, а, звісно ж, міцні й ніжні обійми.
У цей чудовий день Кіровоградський обласний художній музей шле свої обійми всім, хто нам дорогий, всім кого ми не знаємо, але хотіли б підтримати. Вітаємо всіх з Міжнародним днем обіймів, днем відкритої безкорисливої підтримки, днем небайдужих людей!

О. Отченашконауковий співробітник відділу науково – просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool