Кіровоград: Різдвяний вандалізм

Січень 10, 2014 | Новини | Переглядів: 1684 | Коментарі: 0

Люди забули про те, що дорожній знак – це не окраса, що стоїть обабіч шляху, а необхідність. Адже дорожні знаки – це дорожні вісники, головні інструкції руху автотранспорту на тому чи іншому відрізку дороги.

Згідно правил дорожнього руху, дорожній знак — стандартизований графічний малюнок, що встановлюється край дороги для повідомлення визначеної інформації учасникам дорожнього руху, один з засобів регулювання дорожнього руху. Наявність дорожніх знаків – запорука безпечного руху автомобілістів та пішоходів. Але далеко не всі звертають на це увагу. Не зрозуміло чим керуючись, люди нівечать як пластикові, так і металеві дорожні вісники.
Обстеження доріг та придорожніх зон після різдвяних свят показало, що 7 знаків по автодорозі Т-24-01 Городище-Новоукраїнка-Бобринець-Устинівка км 129 – 141 пошкоджені, або й взагалі зникли. Між іншим, це значні збитки для дорожнього господарства області, адже вартість одного дорожнього знаку може коливатися від 250 до кількох тисяч гривень.
Між тим, стаття 139 Кодексу України про Адміністративні правопорушення говорить, що пошкодження автомобільних доріг, вулиць, дорожніх споруд, залізничних переїздів і технічних засобів регулювання дорожнього руху, створення перешкод для руху та невжиття необхідних заходів щодо їх усунення, самовільне знімання, закриття чи встановлення технічних засобів регулювання дорожнього руху, забруднення дорожнього покриття, а також ряду інших моментів, тягнуть за собою відповідальність - накладення штрафу на громадян у розмірі від двадцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або ж у вигляді громадських робіт на строк від тридцяти до сорока годин. Тож на разі співробітники Новоукраїнського райавтодору, на чиїй території й були пошкоджені знаки, звернулися з відповідною заявою до міліції. Та доки правоохоронці будуть шукати злочинців, дорожники встановлять нові знаки аби забезпечити безпечний рух автодорогою.
Служба автомобільних доріг у Кіровоградській області звертається до учасників дорожнього руху з проханням не вчиняти актів вандалізму на дорогах.
Шановні учасники руху, пам’ятайте, що від наявності дорожнього знака у визначеному місці і його цілісності залежить наша з вами безпека. Цінуйте своє життя і життя інших.

Люди забули про те, що дорожній знак – це не окраса, що стоїть обабіч шляху, а необхідність. Адже дорожні знаки – це дорожні вісники, головні інструкції руху автотранспорту на тому чи іншому відрізку дороги.


Відділ зв’язків з громадськістю та ЗМІ Служби автомобільних доріг в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool