Кіровоград: «Право на життя без болю»

Жовтень 30, 2014 | Новини | Переглядів: 1130 | Коментарі: 0

Кіровоградська обласна благодійна організація «Відкрите серце», спільно з Кіровоградським обласним онкологічним диспансером та громадськими активістами-волонтерами руху за розвиток програм комплексної допомоги невиліковним хворим з прогнозовано обмеженим терміном життя – буде проводити 31 жовтня 2014 року громадський форум «Право на життя без болю», у м. Кіровоград, в актовій залі обласного онкодиспансеру (вул. Ялтинська, 1, 2-й поверх головного корпусу), з 13.00 до 15.00.

Мета заходу - сприяти консолідації зусиль громадськості та представників місцевої влади Кіровоградщини навколо проблем паліативної допомоги, відсутності хоспісного відділення та обмеженого доступу до знеболювальних препаратів, поширення філософії хоспісного догляду та формуванння позитивного іміджу паліативних програм на рівні Кыровоградського регіону.
Завдання 1 - сформувати комунікаційні канали для пацієнтів та їх близького оточення задля відстоювання права на гідні умови медичного догляду та якісне знеболення.
Завдання 2 - сформувати робочу групу з однодумців-представників різних секторів влади (офіційна влада, ЗМІ, громадськість, бізнес, духовенство) для подальшого лобіювання та адвокації створення паілативного відділення та впровадження необхідних компонентів хоспісної допомоги.
«Терпіти біль – не є нормою!» - заявлять активісти та представники важкохворих пацієнтів, які страждають на больовий синдром, розмежовучи проблеми розповсюдження наркотиків та їх споживання та застосовуння наркотичних препаратів для знеболення хворих з больовим синдромом. Ставлячи на перше місце права людини на гідне завершення життя та якісний медичний догляд (у тому числі – на адекватне знеболення), активісти планують відстоювати доступ до знеболення, який дозволений законодавством України у вигляді доступних таблетованих форм морфіну, але стискається з системними перепонами медичної системи, упередженістю лікарів щодо застосування медичних наркотичних препаратів, стереотипами суспільства про те, що біль треба терпіти, а будь-які форми застосування регульованих медикаментів – це поширення наркоманії…
«Хоспіс необхідний кожному з нас», - сказав головний лікар Кіровоградського обласного онкодиспансеру Костянтин Яриніч на круглому столі 11 жовтня 2014 року, який було організовано за його ініціативою у обласному художньому музеї, у Всесвітній день паліативної та хоспісної допомоги, який увесь світ відзначив нещодавно. Саме на цьому заході – виникла дискусія щодо подальшої долі паліативних програм у нашому регіоні та активісти прийняли рішення провести відкритий громадський форум 31 жовтня 2014 року, який має дати початок розвитку діалогу та спільних дій між волонтерами та офіційною владою.
Під час форуму передбачено перегляд відеоматеріалів з інтерв`ю та особистими історіями пацієнтів, які завершують свій земний шлях, обмеженими в можливості провести останній час якісно з причини відсутності належного догляду та знеболення, виступи лікарів, презентації стандартів та практик надання комплексної допомоги невиліковним хворим та знеболення.
Для участі у даному заході запрошуються представники влади, медичні працівники, громадськість, ЗМІ та пацієнти (або їх представники).

# # # #

Додатково:

Паліативна допомога (від фр. palliatif від лат. pallium — покривало, плащ) — це підхід, що дозволяє поліпшити якість життя пацієнтів та їхніх сімей, які зіткнулися з проблемами смертельного захворювання, шляхом запобігання і полегшення страждань завдяки ранньому виявленню, ретельній оцінці й лікування болю та інших фізичних симптомів, а також наданню психосоціальної і духовної підтримки.
Всесвітній день хоспісної та паліативної допомоги - традиційно відзначається у другу суботу жовтня у всьому світі. Його ціллю є підвищення інформованості світової громадськості про проблеми паліативної допомоги та хоспісів, сприяння у створенні умов для того, щоб люди могли висловити свої думки про проблему; підвищення розуміння медичних, соціальних, практичних і духовних потреб людей, які мають невиліковні захворювання та членів їх сімей; сприяння становленню та розвитку благодійних фондів, здатних підтримувати та розвивати рух хоспісної та паліативної допомоги у всьому світі.

Протягом вересня-жовтня 2014 року - КОБО «Відкрите серце», реалізує проект «За гідне життя без болю та страждань» (за фінансової та технічної підтримки МФ «Відродження» - http://www.irf.ua/ ), одним із заходів якого передбачено проведення громадського форуму для обговорення проблем паліативної та хоспісної допомоги на Кіровоградщині та формування робочої групи для подальшого розвитку програм комплексної допомоги невиліковним хворим.
Сторінка заходу у Фейсбук - http://goo.gl/Z68WsQ група волонтерського руху у Фейсбук - ХОСПІС КІРОВОГРАД

Контактні особи: Вікторія Лінцова та Андрій Гардашніков, тел.. 066 352 04 40 та 066 081 53 34


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool