Кіровоград: позиція міської влади стосовно маршруту «Центральний»

Грудень 06, 2013 | Новини | Переглядів: 1333 | Коментарі: 0

5 грудня на площі перед Кіровоградською міською радою відбулася акція протесту працівників ТОВ «Елисаветградська транспортна компанія» та ПАТ “Автобусний парк” 13527.

Учасники мітингу вимагали погасити заборгованість за перевезення пільговиків, ліквідувати запроваджений міською владою маршрут 1-ц (Центральний) та розробити програму розвитку електро- та автомобільного пасажирського транспорту. У разі невиконання цих вимог до 11 грудня 2013 року перевізники погрожують розпочати страйк.
Враховуючи соціальну важливість забезпечення якісних і безпечних пасажирських перевезень в обласному центрі прес-служба Кіровоградської міської ради уповноважена заявити наступне.
Міська влада поділяє тривогу вищезгаданих підприємств щодо затримки із надходженням коштів на відшкодування перевезення пільгових категорій пасажирів. Разом з тим слід зазначити, що ці кошти знаходяться на рахунках не міської ради, а державної фінансової установи. Однак у межах своєї компетенції міська влада вживає всі можливі заходи для того, щоб борги перед підприємством були погашені. Зокрема, було направлено більше 20 звернень з цього приводу до Кабінету Міністрів, Міністерства фінансів України, Державної казначейської служби, облдержадміністрації та народних депутатів України. Ще одне таке звернення було направлене в державні установи і 5 грудня.
Щодо вимоги розробити програму розвитку електро- та автомобільного транспорту. Міська влада завжди відкрита до діалогу із перевізниками й пропонує їм надати свої пропозиції, які будуть розглянуті у короткі терміни і обов’язково враховані.
Запроваджений же у Кіровограді новий маршрут 1-ц (Центральний) продовжуватиме працювати й надалі. Варто нагадати, що він був створений на багаточисельні прохання та вимоги кіровоградців. Жителі неодноразово порушували питання про необхідність поліпшення транспортного сполучення на центральному маршруті під час зустрічей із представниками влади, на прийомах міського голови, його заступників, у своїх заявах, що надходять до відділу звернень громадян. За червень-жовтень на гарячу лінію голови облдержадміністрації надійшло понад 150 звернень з цього приводу, у тому числі колективне звернення жителів 102-го мікрорайону за двома тисячами підписів.
Тож рішення про запровадження нового маршруту міська влада прийняла в першу чергу в інтересах громадян, і скасовувати його, знищуючи конкуренцію на маршруті, не буде. До слова, складається враження, що саме невдоволення появою цього маршруту і стало основною причиною мітингу, організованого двома транспортними підприємствами. Адже левову частку державної субвенції, передбаченої на відшкодування витрат на пільгові перевезення пасажирів для ПАТ “Автобусний парк” 13527 та ТОВ «ЄТК», підприємства вже отримали – із 15,9 мільйона гривень надійшло 12,8 мільйона гривень, ще 700 тисяч гривень знаходяться на рахунках органів державного казначейства.
Міська влада також наголошує на тому, що неприпустимо добиватися виконання свої вимог, шантажуючи владу і всю територіальну громаду страйками та припиненням перевезення пасажирів. Натомість пропонуємо вищезгаданим підприємствам взяти участь у конкурсі на право перевезення пасажирів на маршруті 1-ц (Центральний), що відбудеться 30 грудня 2013 року. Міська влада створює для бізнесу рівні конкурентні умови, заохочуючи в першу чергу тих, хто готовий інвестувати кошти в нові транспортні засоби, надавати якісні послуги та розвивати транспортну інфраструктуру Кіровограда.

Джерело


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool