Кіровоград: понад 1000 гектарів таких земель повернуто державі

Грудень 10, 2013 | Новини | Переглядів: 955 | Коментарі: 0

Завдяки прокуратурі Кіровоградської області попереджено незаконну передачу у користування понад 1500 гектарів сільськогосподарських земель, окрім того за прокурорського втручання понад 1000 гектарів таких земель повернуто державі.

Про це повідомила начальник управління представництва, захисту інтересів громадян та держави в суді Зоя Федунець. «Під час перевірок органами прокуратури області було виявлено численні факти порушень земельного законодавства. Зокрема, прийняття органами виконавчої влади та місцевого самоврядування незаконних рішень про виділення земель, ігнорування порядку надання земельних ділянок у користування та власність, самовільне їх зайняття чи нецільове використання суб'єктами господарювання, безоплатність користування землею тощо», - зазначила вона.
За словами прокурора результатами цьогорічних перевірок стали 7 кримінальних проваджень, розпочатих за фактом самовільного зайняття земель та 23 документи прокурорського реагування, внесених до органів виконавчої влади та місцевого самоврядування з вимогою скасувати акти відносно незаконного надання у користування 1500 гектарів земель – незаконну передачу вказаних земель попереджено. До суду пред’явлено 70 позовів про усунення виявлених порушень та повернення земель до державної власності. «З початку року прокуратурою пред’явлено 70 позовів про повернення земель загальною площею понад 1500 гектарів, - продовжує Зоя Олексіївна, - наразі 36 позовів задоволено, 1000 гектарів земель вже повернуто до державної власності. Як приклад, рішенням господарського суду Кіровоградської області задоволено позовні вимоги прокурора та визнано недійсним чотири незаконні договори оренди земель, укладені між Світловодською райдержадміністрацією та аграрним підприємством. Сільгоспугіддя площею 48 гектарів та вартістю понад 800 тис. грн. повернуто державі»
Підсумовуючи сказане, начальник управління зазначила, що захист земельних ресурсів від неправомірних посягань залишається одним з пріоритетних напрямків наглядової діяльності органів прокуратури, оскільки Кіровоградщина належить до областей із розвинутим аграрним сектором економіки.

Прес-служба прокуратури області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool