Кіровоград: подарунок для пацієнтів воєнного шпиталю

Листопад 15, 2014 | Новини | Переглядів: 1600 | Коментарі: 0

Нещодавно у Воєнному шпиталі ветеранів Великої Вітчизняної Війни відбувся виступ аматорського народного хору «Червона калина над Інгулом», що діє на підприємстві УТОС під керівництвом члена Конгресу літераторів України та літоб’єднань «Степ» і «Парус», знаного в Кіровограді поета та композитора А.П.Чечеля тв. диригента Н.Черняєвої.

Цей хор є лауреатом Всеукраїнського огляду-конкурсу «Калиновий спів» Вже багато років він радує пацієнтів Воєнного шпиталю.
Цього разу в репертуарі хору були пісні про рідний край та козацькі пісні, що є окрасою українських народних пісень. Вони сповнені любові до рідного краю та гордості за Україну, підіймають високий патріотичний дух, що дуже важливо в цей складний для України час. Серед них такі: «Молитва за Україну», «Моя земле, Кіровоградський краю», «Приїхали три козаки», «Червона калина», «Доле, доленько моя» та багато інших.
Більшість пісень заспівані хором були написані на слова і музику А. Чечеля, а також на слова В.Погрібного – пісня «Хлопці на конях» та на слова Л.Любарської - пісня «Тихая гавань». Чоловічий дует в складі І Павлика та М. Мартеновського виконали пісню «Козаки-степовики», а жіночий дует в складі Г.Коритникової та Г.Горінної – пісню «Величальна». Також прозвучала поезія члена літоб’єднання «Парус», поета О. Стеценко під назвою «Воїнам АТО».
Після концерту пацієнти Воєнного шпиталю дякували аматорському хору за їхні пісні. Бажали учасникам хору міцного здоров’я та молодечого зопалу, з яким вони виступають, ще на довгі роки.

Світлана Ніколаєвська


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool