Кіровоград: плата за теплопостачання нараховується за минулорічним тарифом

Листопад 18, 2014 | Новини | Переглядів: 1132 | Коментарі: 0

Оплата за послуги теплопостачання у Кіровограді поки що нараховуються за старим тарифом – 7,51 гривні за метр квадратний опалювальної площі. Про це повідомили керівники двох теплогенеруючих підприємств обласного центру – директор КП “Теплоенергетик” Сергій Кравченко і заступник директора ДП “Кіровоградтепло” Анатолій Таран.

Нові тарифи для підприємств знаходяться ще на різних етапах проходження у Національній комісії з регулювання комунальних послуг. Якщо тариф для ДП “Кіровоградтепло”, попередньо розрахований на рівні 11,02 грн/м2, очікує на юридичні висновки і офіційну публікацію, то КП “Теплоенергетик” захищатиме свій тариф повторно. Нагадаємо, що секретар міської ради Іван Марковський особисто зустрічався з керівництвом НКРЄ і, в результаті домовленостей, тариф на тепло для населення від КП “Теплоенергетик” має зменшитися з 12,35 до 11,65 грн/м2 за рахунок зменшення рівня рентабельності.
Сергій Кравченко також відзначив, що зношеність теплових мереж підприємства спрчиняє велику кількість поривів. Так, у період з 15 жовтня 2013 року по 17 жовтня 2014 року їх трапилося 515. А з 23 жовтня – початку нового опалювального сезону, коли по трубах пішла гаряча вода, трапилося 124 аварії. Найбільший порив стався 17 листопада на магістральному трубопроводі діаметром 800 мм. По вулиці Чигиринській. В результаті аварії від тепла було відключено 348 споживачів, серед яких 8 шкіл, 8 дитячих садочків, 6 закладів ожорони здоров’я. Аварійна бригада спрацювала чітко і вже о 21.00 теплопостачання було відновлене у повному обсязі. Але проблема залишається проблемою, наголосив Сергій Кравченко. І якщо централізованому опаленню у Кіровограді бути, то вже наступного року вкрай необхідно завершити заміну теплотраси по вулиці Гагаріна і повністю поміняти по вулицях Київській і Чигиринській. Ціна питання – десятки мільйонів гривень.

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool