Кіровоград: «Пам'ять про героя жива»

Грудень 03, 2013 | Новини | Переглядів: 1103 | Коментарі: 0

2 грудня 2013 року в Кіровоградському обласному художньому музеї розгорнуто експозицію «Пам'ять про героя жива» до 95 - річчя від дня народження повного кавалера ордена Слави Жосана Миколи Івановича.

2 грудня 2013 року виповнюється 95 років уродженцю с. Грузьке Кіровоградського району повному кавалеру ордена Слави Жосану Миколі Івановичу. У Червоній Армії з 1939 року. Гвардії старшина, помічник командира взводу зв’язку 67-ї гвардійської стрілецької дивізії. Ордена Слави трьох ступенів удостоївся в 1944 році. Нагороджений також орденом Червоної Зірки і багатьма медалями. А після війни Микола Іванович продовжував працювати на своєму рідному заводі «Червона зірка», на якому працював до війни.
Дана експозиція – виставка однієї картини «Портрет повного кавалера ордена Слави Жосана Миколи Івановича», яку у 2010 році обласному художньому музею подарувала художниця – член Національної спілки художників України, майстер портретного жанру Кир’янова Любов Григорівна. Портрет Миколи Івановича був написаний нею ще у 1983 році при житті героя.
Відкриваючі відповідну виставку ми вшановуємо таким чином пам'ять про героїв війни, тих, хто своїм подвигом врятував від фашизму не тільки свою Батьківщину, а й усе людство.

Ноженко В.Г.
головний зберігач фондів
Кіровоградського обласного художнього музею

 


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool