Кіровоград: оперативна нарада з представниками підрозділів Міноборони та облавтодору

Грудень 10, 2013 | Новини | Переглядів: 1021 | Коментарі: 0

У Кіровограді під головуванням начальника Управління ДСНС України у Кіровоградській області генерал-майора служби цивільного захисту Віктора Федорчака відбулася нарада щодо механізмів врегулювання ситуації на автошляхах області у період ускладнення погодних умов. У нараді взяли участь: обласний військовий комісар полковник Ярослав Кучер, начальник Служби автомобільних доріг у Кіровоградській області Олексій Гончарук та керівний склад обласного Управління ДСНС.

Начальник обласного Управління ДСНС Віктор Федорчак зазначив, що питання своєчасного реагування в осінньо-зимовий період контролюється на рівні керівництва держави. «Пожежно-рятувальна служба області на 100 % готова до реагування на виклики зимового періоду. На цілодобовому чергуванні перебувають 210 чоловік особового складу та 59 одиниць техніки; у резерві - 218 чол. особового складу та 81 одиниця пожежної, рятувальної та інженерної техінки», - повідомив Віктор Федорчак. Крім того, заздалегідь уточнено плани реагування на надзвичайні ситуації, характерні для осінньо-зимового періоду, та порядки взаємодії. Адже організація ефективної взаємодії та своєчасного реагування усіх служб є завданням Державної служби України з надзвичайних ситуацій. З цією метою розроблено алгоритм взаємодії пожежно-рятувальної служби, облавтодору та Збройних сил. У його положеннях повідомляється порядок залучення сил трьох відомств та їх дії під час ускладнення погодних умов. Саме на цьому детальніше зупинилися учасники наради.
Зокрема, наголошувалося, що на випадок ускладнення погодних умов в області створено оперативний штаб, керує яким голова облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко та підпорядковуються керівники усіх спеціалізованих служб взаємодії.
Розроблено та затверджено головою обласної комісії ТЕБ та НС План протидії загрозам і реагування на надзвичайні ситуації осінньо-зимового періоду 2013/2014 року Кіровоградської області, згідно з яким на автодорогах області визначено 38 ділянок, на яких можливо ускладнення руху та 22 майданчики для стоянок транзитного транспорту. Визначено місця та сплановано з урахуванням погодних умов у зимові періоди попередніх років чергування на них автомобільних тягачів, автомобілів підвищеної прохідності, що можуть використовуватися як тягачі (крім пожежних автомобілів) та САРМ у місцях прогнозованого утворення транспортних заторів (спуски, підйоми, складний рельєф місцевості) на автодорогах міжнародного, державного значення та регіонального рівня.
Підрозділи усіх трьох служб готові до реагування у зимовий період.
Після обговорення шляхів залучення усіх сил та засобів Віктор Федорчак зазначив, що завданням усіх служб є якісне виконання завдань та недопущення ускладнення руху на автодорогах взимку.

У ДСНС у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool