Кіровоград: наїзд на пішохода - винуватець з місця ДТП втік

Січень 19, 2014 | Новини | Переглядів: 1474 | Коментарі: 0

У ході проведення оперативно-розшукових заходів було встановлено особу водія, що 4 січня 2014 року здійснив наїзд на пішохода та з місця дорожньо-транспортної пригоди зник у невідомому напрямку.

Ним виявився 24-річний житель с. Новопавлівка Маловисківського району.
Нагадаємо, що дорожньо-транспортна пригода сталася близько 7-ої ранку по вулиці Щорса села Березівки біля будинку №1, де невідомий водій на невстановленому легковому автомобілі, рухаючись зі сторони вулиці Індустріальна у напрямку вулиці Геологів селища Смоліне, допустив наїзд на пішохода, 1940 року народження, який рухався у зустрічному напрямку.
Внаслідок наїзду пішохід із закритою черепно-мозковою травмою, переломом двох кісток правої гомілки і переломом правої плечової кістки доставлений до СМЧ №17 селища Смоліне.
Державтоінспекція Кіровоградщини нагадує, що за залишення місця ДТП, у відповідності зі статтею 122-4 КУпАП, передбачається накладення штрафу від п’ятнадцяти до вісімнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від тридцяти до сорока годин, або адміністративний арешт на строк від десяти до п’ятнадцяти діб, а ось за ненадання допомоги людині, що перебуває в небезпечному для життя стані, статтею 136 Кримінального кодексу Україні передбачено відповідальність від накладення штрафу до позбавлення волі.
Прикладів можна привести і більше, але і цих достатньо для того, аби нагадати водіям, що втеча з місця скоєння дорожньо-транспортної пригоди тільки обтяжує провину. Державтоінспекція Кіровоградщини радить водіям не піддаватися емоціям, діяти виважено. А головне, не залишатися осторонь! Можливо, саме Ваша допомога врятує життя людини.
За статистикою, у третині випадків, коли водій збиває пішохода, за умови вчасно наданої медичної допомоги, життя потерпілого можна було б врятувати. Тікаючи з місця аварії, водій майже не залишає безпорадній жертві шансів на виживання, особливо якщо пригода сталася в безлюдному місці. Іноді загиблих знаходять за добу після аварії. Навіть якщо це був п’яний пішохід чи велосипедист, і він сам наражав себе на небезпеку, – це не привід карати людину так жорстоко.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool