Кіровоград: котельню на вулиці Волкова переведуть на щепу та пілети

Вересень 25, 2014 | Новини | Переглядів: 1031 | Коментарі: 0

У Кіровограді відбулося виїзне засідання міжнародного трейд-клубу. На ньому були присутні представники понад двадцяти посольств країн світу , голова облради О.Чорноіваненко та перший заступник голови ОДА В. Серпокрилов.

У рамках засідання заступником директора підприємства з фінансових та економічних питань Бондар О.В. членам клубу був представлений інвестиційний проект реконструкції котельні на вулиці Волкова, 5 з переводом її на альтернативні види палива ( щепа та пілети), загальною вартістю близько 2 мільйонів доларів. При цьому підприємство активно вишукує можливі джерела фінансування даного проекту, якими можуть бути прямі інвестицій, кредити компаній по ставці LIBOR або ж гранти .
Метою представленого проекту є впровадження нового теплогенеруючого обладнання, що дасть змогу використання природного газу замінити альтернативним паливом (щепа, пілети) , зменшити технологічні втрати енергоресурсів, та підвищити якість послуг з теплопостачання споживачам , серед яких найбільші медичні установи міста – обласна лікарня, обласний кардіологічний диспансер, поліклініка УМВС.Враховуючи технологічні фактори, підприємством опрацьована можливість підключення цих споживачів до мереж котельні по вул. Волкова , 5, яка розташована від них на відстані всього 100 м.
При цьому передбачена реструктуризація цієї котельні, встановлення нового теплогенеруючого обладнання меншої потужності, зокрема 2 котлів українсько-німецької фірми «КРІГЕР» потужністю 3,5 МВт кожен, які працюють на альтернативних видах палива, що дозволить відмовитися від використання природного газу в цій котельні.

Розроблений проект, після його впровадження, має такі переваги :

- передбачається значна економія енергоресурсів ( природний газ – 1 822 тис. м3/рік, електроенергія – 252,4 тис. кВт/рік , вода - 8,0 тис. м3/рік ), що в грошовому еквіваленті складе 8,2 млн.грн. в рік.

- економія фінансування бюджетних установ по оплаті за теплову енергію (4,9 млн.грн.)

- скорочення теплових втрат в мережах при транспортуванні теплової енергії на 13%.

- можливість зменшення тарифу на теплову енергію для бюджетних організацій на 8%.
При цьому, розроблений проект впроваджується протягом 1,5 року ( це максимальний термін) , а період окупності складає всього 3,2 роки.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool