Кіровоград: Голова облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко провів пресову зустріч

Грудень 30, 2013 | Новини | Переглядів: 1178 | Коментарі: 0

Риторика Президента України під час Ради регіонів була досить жорсткою і сповненою різнопланових заяв, оминути увагою які не можна і на регіональному рівні. Своїми коментарями з цього приводу поділився із кіровоградськими журналістами голова облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко.

Одна з ключових президентських тез, яку виділив Андрій Ніколаєнко, стосуються підвищення якості роботи усієї вертикалі влади. На рівні областей Президент дав завдання опрацювати Національний план реформ на наступний рік, відповідні пропозиції має підготувати і Кіровоградщина. Загалом 2014 рік буде присвячений місцевому самоврядуванню, що дасть старт для експериментів із впровадження Концепції реформи місцевого самоврядування.
- Вже в нинішньому році було значно розширено повноваження, а разом з тим, і відповідальність місцевих адміністрацій. Логічно, що керівник держави вимагає від нас відповіді на питання, які з територій змогли успішно скористатися новаціями, чи ефективно використали нові важелі управління та нові можливості – відповісти ми маємо, перш за все, самі для себе, проаналізувавши регіональний аспект. А загалом Президент наголошує, що запорукою успішної реалізації політики реформ має стати ефективна децентралізація влади.
Адже до якості роботи центральних органів влади за поточний рік у Глави держави питань накопичилось чимало. За словами Андрія Ніколаєнка, Віктор Янукович незадоволений темпами виконання Програми активізації розвитку економіки на 2013 – 2014 роки. "Відповідно будуть прийняті і радикальні кадрові рішення, - процитував він слова Глави держави – Це стосується тих чиновників, які гальмують виконання реформ та Національного плану дій на 2013 рік".
Вимога Президента – надолужувати, визначені пріоритетні завдання нинішнього року вже у наступному. Зрозуміло, що Кіровоградщина не стоятиме осторонь від цього процесу. Андрій Ніколаєнко визначив завдання і для обласної влади – забезпечити потрапляння регіональних проектів до складу державних програм.
Як зазначив Андрій Ніколаєнко, Президент України, аналізуючи прорахунки у році, що завершується, виділив також слабку боротьбу із корупцією. "Подолання бюрократичних перепон і корупції – це один із пріоритетів діяльності влади на наступний рік," – наголосив Андрій Ніколаєнко.
Як розповів далі голова облдержадміністрації, на рівні держави для оперативного реагування на випадки корупційних діянь буде створено "гарячу лінію".
Керівник області не став критикувати місцеві правоохоронні органи в плані організації роботи по боротьбі з корупцією, навпаки він відзначив, що на Кіровоградщині є свої результати проведених заходів, щоправда вони мало афішуються. Нарікав він на керівників окремих інспекцій, зрозуміло, що імена не називалися, але на їхню адресу голова ОДА має претензії в плані дотримання закону про корупцію.
- Я зроблю усе можливе, щоб на Кіровоградщині умови ведення бізнесу були взірцевими. Будувати Європу необхідно зсередини, - наголошує Андрій Ніколаєнко.
За словами очільника області, серед позитиву Глава держави відзначив реалізацію низки соціальних ініціатив. Це, зокрема, стосується виплат державних допомог, до того ж розмір окремих із них суттєво зріс – наприклад, державна допомога по безробіттю зросла на 57%, також підвищення рівня середньомісячної заробітної плати тощо.
Не знімає Віктор Янукович з порядку денного завдання що стосується погашення зарплатних боргів, особливо на економічно активних підприємствах, які перебувають у комунальній або державній власності. У цьому контексті для Кіровоградщини найбільш болюча точка – Олександрійський буровугільний комплекс. Андрій Ніколаєнко в черговий раз наголосив, що процес відродження комплексу розпочався, є домовленості із його власником щодо соціальної складової і люди, які виявлять бажання продовжити там працювати, матимуть таку можливість.
Наразі першочергове завдання від Глави держави стосується держказни – на Раді регіонів Президент наголосив, що крайній термін для затвердження Державного бюджету – 16 січня. Місцеві адміністрації також мають враховувати це у своїй роботі і бути готовими затвердити власні бюджети у найкоротші строки.
Андрій Ніколаєнко відверто говорив, що стан, в якому опинилася українська економіка на момент підписання угоди про Асоціацію з ЄС був близьким до прірви. Але наразі разом із домовленістю з Росією, з'явилася можливість для інноваційного оновлення української економіки та продовження її модернізації.
- За словами Віктора Януковича, досягнуті домовленості щодо нової, поміркованої ціни на газ і кредит у 15 млрд доларів США не тільки убезпечуть фінансову систему України та економіку від можливих потрясінь, а й закладають умови початку нового етапу економічного зростання, - підкреслив Андрій Ніколаєнко.

 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool