Кіровоград: до уваги всіх суб'єктів господарювання

Грудень 24, 2013 | Новини | Переглядів: 1256 | Коментарі: 0

В зв’язку із численними зверненнями до Кіровоградського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України суб’єктів господарювання з метою отримання довідок про те, чи займають суб’єкти господарювання монопольне становище на певному ринку, повідомляємо наступне.

Згідно зі статтею 3 Закону України “Про Антимонопольний комітет України” основним завданням Комітету є участь у формуванні та реалізації конкурентної політики, зокрема, в частині здійснення контролю щодо створення конкурентного середовища та захисту конкуренції у сфері державних закупівель.
Відповідно до статей 1 та 8 Закону України “Про здійснення державних закупівель” Антимонопольний комітет України є органом оскарження, який з метою неупередженого та ефективного захисту прав і законних інтересів осіб, пов’язаних із участю у процедурах державної закупівлі, розглядає скарги про порушення законодавства у сфері державних закупівель.
Відповідно до Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування повноважень державних органів у сферах природних монополій та у галузі зв’язку” частину другу статті 5 Закону України “Про природні монополії” викладено в наступній редакції: зведений перелік суб’єктів природних монополій ведеться Антимонопольним комітетом України на підставі реєстрів суб’єктів природних монополій у сфері житлово – комунального господарства, що формуються національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, а в інших сферах, в яких діють суб’єкти природних монополій, - національними комісіями регулювання природних монополій у відповідній сфері або органами виконавчої влади, що здійснюють функції такого регулювання до створення зазначених комісій. Зазначена норма набрала чинності з 8 січня 2013 року.
Отже, надання висновків або довідок щодо становища суб’єкта господарювання для здійснення державних закупівель не відноситься до повноважень Антимонопольного комітету України та його територіальних відділень.
Разом з тим, територіальне відділення Комітету повідомляє, що на сайті www.amc.gov.ua зазначений Перелік суб’єктів природних монополій Кіровоградської області.


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool