Кіровоград: Аналіз захворюваності на грип та ГРВІ

Січень 15, 2016 | Новини | Переглядів: 2309 | Коментарі: 0

За офіційними даними Кіровоградського міськміжрайонного управління Головного управління Держсанепідслужби у Кіровоградській області за поточний період епідсезону 2015-2016 років з грипу та ГРВІ (з 01.10.2015 року до 10.01.2016 року) зареєстровано 22148 випадків захворювань на грип та ГРВІ, перехворіло 9,6 % населення міста Кіровограда, проти 21221 випадку за аналогічний період минулого епідсезону.

За аналізуємий період перевищень епідпорогів по місту Кіровограду не зареєстровано. Захворюваність в епідсезоні 2015-2016 років на 4,3 % вища рівня аналогічного періоду минулого епідемічного сезону.

Серед дітей до 18 років, зареєстровано 16690 випадків гострих респіраторно-вірусних захворювань, що складає 75,3% від загальної кількості зареєстрованих випадків ГРВІ, проти 15608 випадків (73,5% від всього зареєстрованих випадків ГРВІ) за аналогічний період минулого епідсезону. Серед дитячого населення захворюваність збільшилась на 6,9%.

З загальної кількості випадків гострих респіраторно-вірусних інфекцій зареєстровано 29 випадків грипу, з них 17 випадків серед дітей до 18 років (58,6%).

В Україні по всіх регіонах збільшується кількість захворювань на грип H1N1. Вже зафіксовані летальні випадки. Ситуація дуже серйозна, але панікувати приводів ще нема. Просто варто дотримуватися кількох простих порад. Яких саме з’ясували журналісти "24".

Найбільш уразливими для вірусу є вагітні жінки, діти, люди похилого віку і ті, хто має якісь хронічні захворювання.

Грип має симптоми, схожі з іншими гострими респіраторними вірусними інфекціями, але є значно більш небезпечним через можливі ускладнення.
Клінічні ознаки грипу:
- підвищення температури тіла – різке підвищення температури тіла більше 38°С без інших супроводжуючих симптомів вже може свідчити про появу грипу;
- головний біль,
- біль у м'язах, біль у горлі;
- кашель, нежить;
- закладення носа;
- в окремих випадках — блювота і понос.
Особливо небезпечним грип є для представників груп ризику!
Медичні групи ризику:
- діти до 5 років (особливо – діти до 2 років);
- вагітні жінки;
- люди віком від 65 років;
- люди з надмірною вагою;
- хворі на діабет;
- хворі на хронічні серцево-судинні захворювання;
- хворі на хронічні захворювання легенів;
- люди з іншими тяжкими хронічними захворюваннями.
Професійні групи ризику:
- медичні працівники;
- вчителі й вихователі;
- продавці;
- водії громадського транспорту;
- усі, хто працює в багатолюдних місцях.
Тому якщо ви відчуваєте, що хвороба до вас підбирається – зверніть трохи уваги на власне здоров'я!

Джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool