Харківщина: підірвали 56 - авіаційних бомб (ВІДЕО)

Квітень 21, 2013 | Новини | Переглядів: 996 | Коментарі: 0

19 квітня мешканці селища Васищево Харківського району виявили в сосновому лісі підозрілі металеві предмети, схожі на вибухонебезпечні. Подія сталася на відстані 100 м від автотраси «Харків–Зміїв» неподалік селища Васищево. На місце знахідки одразу виїхали піротехніки ДСНС.

За зовнішніми ознаками фахівці ДСНС впізнали хвостовик авіаційної бомби та артснаряди різного калібру. При перевірці вказаної ділянки за допомогою металошукача піротехніки визначили, що під землею знаходиться ще велика кількість подібних вибухонебезпечних предметів. В результаті проведення піротехнічних робіт було піднято на поверхню землі 100 боєприпасів часів Великої Вітчизняної війни. Серед них - 44 артилерійські снаряди різного калібру, 53 авіаційних касетних бомб вагою по 2 кг та 3 бетонобійні авіабомби по 50 кг кожна. Всі боєприпаси виявились німецького походження. Працівники ДСНС вивезли вибухонебезпечні предмети у спеціально відведене місце та знищили шляхом підриву. Окрім того, 18 квітня в цьому ж лісі піротехніки знешкодили відразу 18 касетних бомб та 14 мінометних мін діаметром 85 мм, повідомляє сайт ДСНС України.

читайте: Кіровоградщина: загорівся електровоз (ФОТО)


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool