Фестиваль снігових фігур (фото)

Лютий 04, 2013 | Новини | Переглядів: 1426 | Коментарі: 0

За ініціативи депутата Івано-Франківської обласної ради Олександра Шевченка гірськолижний курорт «Буковель» 1-3 лютого вже вдруге зібрав на своїх теренах скульпторів - творчих людей, які вміють не тільки камінь, але й сніг заговорити

І хоч зліплені зі снігу фігури - це недовговічний витвір мистецтва, однак у тому, що сніг прекрасний матеріал для творчості та створення доброго настрою, переконалися всі, хто спостерігав за роботою молодих митців.
Природа цьогоріч не дуже сприяла майстрам, адже у Карпатах у дні, відведені на фестиваль, і відлига була, і падав дощ, і сипав з неба густий сніг. Однак творчий задум має дивовижну властивість: за будь-яких умов стати реальністю. Отож на березі буковельського озера постало 13 снігових фігур, які постали зі 1,5 кубових снігових глиб за допомогою думки, рук, саперних лопат, шпателів, пензликів та віників.
30 молодих скульпторів зі Львова, Луцька, Полтави, Олександрії, Івано-Франківська, Києва, Дніпропетровська створили композиції, які відтворили дух гір та людського буття. Перед глядачами постали: «Сварга» - сакральний символ України, знак планетарного духовного полюсу, який несе у собі енергію сонця , «Характерник» - воїн, що наділяє силою, мужністю, внутрішнім спокоєм, якщо торкнутися до нього, «Володимировичі», що нагадує про силу дружби; композиції «Сніговір» - персонаж карпатських легенд, довжелезна біла борода якого та настрій є причиною хуртовин, снігопадів та сильних морозів, «Поцілунок», яка розкриває тему єднання людини з природою. Життя творить нові бувальщини, і вони постали у скульптурних сюжетах «Неси мене, мій коню» , «СовБордер».
Третє місце завоювала скульптура «СовБордер» (Старух Гордій, Альошкіна Дарія та Антоняк Марія – митці зі Львова), друге місце посіла робота «Неси мене, мій коню» (автори: Ричак Надія, Карташева Тетяна (м. Київ) та Добряк Євгенія (м.Харків), перше місце здобула скульптура «Пігмаліон», яку виліпила група митців, до складу якої ввійшли Євген Дуля (м. Дніпропетровськ), Марта Швець(м. Львів).
Кожен учасник Другого фестивалю снігових фігур отримав пам’ятні подарунки. Завершилось свято, як і обіцяли організатори, дискотекою на снігу, яка переривалась арт-паузами – стрімкими гуцульськими танцями у виконанні Народного танцювального ансамблю «Карпати» (художній керівник Желізняк Євген ).

Фестиваль снігових фігур (фото)

Фестиваль снігових фігур (фото)
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool