Держтехногенбезпека:Застереження для мешканців області

Січень 26, 2012 | Новини | Переглядів: 1342 | Коментарі: 0

В області з початку року 12 людей загинули на пожежах. Про це Інтернет-видання  «FotoInform» повідомило Управління Держтехногенбезпеки у Кіровоградській області

З початку року на території області виникло 54 пожежі, на яких загинуло 12 людей, троє отримали травми. Усі випадки загибелі трапилися у житловому секторі. Найпоширеніша причина виникнення пожеж залишається незмінною – необережне поводження з вогнем. В основному - це необережно кинуті тліючі недопалки, паління в ліжку у нетверезому стані. Саме на таких пожежах найчастіше гинуть люди. Так, 19 січня через паління в ліжку в нетверезому стані мешканців виникла пожежа домашніх речей у житловому будинку в місті Долинська. У результаті позбулися життя 38 річна жінка та її гість. За подібних обставин того ж дня загинув 50-річний чоловік в селі Новоселиця Ульяновського району та 21 січня - 46-річний чоловік у селі Далеке Новоукраїнського району. 22 січня через порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печі виникла пожежа у житловому будинку пенсіонерки в селі Кірове Долинського району. 80-річна власниця помешкання загинула.
 Шановні громадяни! Пожежі у житловому секторі становлять майже 80 відсотків від їх загальної кількості.
Будьте обережні під час використання відкритого вогню у побуті. Не залишайте без нагляду запалені свічки, гасові лампи, не кидайте тліючі недопалки, не паліть у ліжку.
Проявляйте особливу пильність та обережність при використанні газового і електричного обладнання та устаткування. Слідкуйте за справністю електропроводки вашого помешкання, не перевантажуйте електромережу одночасним ввімкненням декількох приладів значної потужності. Виходячи з дому, вимикайте електроприлади з розеток.
Обігріваючи домівки за допомогою печей, дотримуйтеся правил пожежної безпеки. Перевіряйте справність димоходів та своєчасно очищуйте їх від сажі. Не залишайте розтоплені печі без нагляду та не доручайте його малолітнім дітям. Не сушіть і не складайте на печах одяг і дрова. Не користуйтеся печами та грубами, які мають тріщини. Не розміщуйте паливо й інші горючі матеріали безпосередньо перед топковим отвором, перед ним обов’язково повинен бути притопочний лист.
Подбайте про те, щоб ваша малеча не мала доступу до сірників та інших небезпечних предметів.
Будьте обережними і відповідальними, бережіть себе і свої домівки від вогню!
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool