ДАІ Кіровоградщини проводить профілактичні заходи в обласному центрі

Жовтень 14, 2014 | Новини | Переглядів: 1227 | Коментарі: 0

З метою профілактики дорожньо-транспортних пригод та задля впливу на свідомість потенційних порушників, Державтоінспекцією області проводяться профілактичні заходи на території обласного центру під умовною назвою “Швидкість”.

Невтішна статистика з дорожньо-транспортних пригод, на жаль, нікого не виховує і не переконує. Тому керівництвом управління ДАІ УМВС України в області було прийняте рішення про проведення профілактичних заходів саме в обласному центрі, щоб дисциплінувати учасників дорожнього руху саме в межах населеного пункту. Довести до свідомості кожного – перевищувати швидкість неприпустимо. Адже це наша з вами безпека під час участі у дорожньому русі.
14 жовтня представники засобів масової інформації побували разом з інспекторами дорожньо-патрульної служби взводу ДПС міського відділення ДАІ на вулицях та дорогах м. Кіровограда. Зокрема, на вулиці Яновського. Ця дорога була обрана не випадково. Транспортний потік тут доволі насичений. Інспектори дорожньо-патрульної служби вимірювали дотримання водіями транспортних засобів встановленої швидкості за допомогою лазерного вимірювача швидкості «ТруКам».
Також працівники профілактичної служби УДАІ УМВС України в області та журналісти поцікавилися точкою зору безпосередніх учасників дорожнього руху – водіїв, щодо доцільності проведення подібних заходів. Усі респонденти зазначили, що самі намагаються не порушувати правила дорожнього руху, адже це їх безпека. А такі профілактичні заходи ДАІ проводити потрібно, бо це дисциплінує водіїв.
Під час проведення профілактичних заходів журналісти стали свідками грубого порушення правил дорожнього руху деякими водіями, котрі навіть в населеному пункті розвивають велику швидкість: понад норму і 20, і 30 км/год. Не зважають навіть на те, що у місті дуже багато пішоходів, які можуть раптово з’явитися на проїжджій частині дороги.
Усім учасникам дорожнього руху варто пам’ятати, що мета Державтоінспекції – не штрафи, а вплив на свідомість потенційного порушника. Адже ціною нехтування Правилами дорожнього руху може стати чиєсь життя.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool