Честь і слава Кіровоградщини

Січень 14, 2014 | Новини | Переглядів: 1145 | Коментарі: 0

Бібліотекарі філії №18 Кіровоградської МЦБС запросили своїх читачів на історико-літературний захід «Честь і слава Кіровоградщини».

Цікавий краєзнавчий історичний матеріал «Кіровоградщина в роки Великої Вітчизняної війни» та «Славні родини Кіровоградщини» супроводжувалися презентацією тематичної книжкової виставки. Привертали увагу користувачів книги Бориса Кузика «Кіровоградщина: історія та сучасність» та Олексія Кононенка «Безсмертна пам’ять», подаровані бібліотеці авторами. У 2014 році Кіровоградщина відзначає 75-ту річницю утворення Кіровоградської області. А 8 січня обласний центр святкував 70-річчя визволення Кіровограда від німецько-фашистських загарбників Це радісні і довгоочікувані свята для кіровоградців. На сьогодні у Кіровограді мешкає всього десятеро визволителів міста. Величний подвиг захисників і визволителів залишається невичерпним джерелом справжнього патріотизму, вірного служіння своєму народу. Нинішні українці у вічному боргу перед ветеранами за обірвану війною юність, за мужність, силу духу, самопожертву. Пам’ятаймо тих, хто загинув на передовій, поліг у підпільно-партизанській боротьбі, був замучений у катівнях і концтаборах. Учасники бібліотечного заходу згадували своїх земляків, хто пройшов крізь вогонь і пекло Великої Вітчизняної. Проте, мешканцям Кіровоградщини є чим пишатися і у історії, і у сьогоденні. 75-й річниці утворення Кіровоградської області був присвячений також літературний конкурс віршів «Кіровоградщина – мій рідний край».

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool