Бізнесу Кіровоградщини повернуто понад один мільярд гривень ПДВ

Листопад 15, 2014 | Новини | Переглядів: 1088 | Коментарі: 0

Протягом десяти місяців 2014 року бізнес-спільноті області повернуто 1,1 млрд. грн. бюджетної компенсації з податку на додану вартість. Із цієї суми в автоматичному режимі на рахунки підприємств надійшло 1 мільярд 78 мільйонів гривень або 93,6 відсотків від загально відшкодованих коштів.

Переорієнтація бізнесу на автоматичне відшкодування є показовою тенденцією. Прагнення реального сектору економіки працювати з дотриманням визначених законом норм та використанням сучасних технологій, цілком зрозуміле. Бізнес зацікавлений у тому, щоб отримувати відшкодування з держбюджету якнайшвидше. Отож, в питанні вдосконалення процедури відшкодування ПДВ інтереси держави і сумлінних платників податків співпадають.
Правом на автоматичне бюджетне відшкодування у 2014 році можуть скористатися підприємства, які мають позитивну податкову історію і відповідають усім критеріям, визначеним п. 200.19 ст. 200 Податкового кодексу України.
Нагадаємо, що з 1 січня 2015 року почне діяти нова система електронного адміністрування податку на додану вартість, яка дозволить здійснювати бюджетне відшкодування ПДВ експортерам та імпортерам в автоматичному режимі на місяць раніше, ніж зараз. Такі новації передбачені законодавчими змінами, внесеними до Податкового кодексу України.

Прес-служба ГУ ДФС у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool