Андрій Ніколаєнко: Кіровоградщина активно веде діалог із китайськими інвесторами про будівництво потужностей з виробництва альтернативних енергоносіїв

Січень 25, 2012 | Новини | Переглядів: 1098 | Коментарі: 0

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Ніколаєнко провів черговий раунд переговорів із представниками міжнародної інженерної компанії China Coal Technology and Engineering Group Corporation (Китайська Народна Республіка).

На початку листопада минулого року голова облдержадміністрації Сергій Ларін уже зустрічався із китайськими спеціалістами. Тоді гості презентували керівництву області власні напрацювання та перспективні плани стосовно добування та переробки олександрійського бурого вугілля на кілька видів енергоносіїв.

Уже зараз попередні домовленості починають наповнюватися реальним змістом. Китайська інженерна компанія пропонує створити спільну українсько-китайську робочу групу, яка внесе конкретні пропозиції та напрацювання стосовно будівництва заводу з переробки бурого вугілля на рідке паливо, яке може використовуватися для опалення будинків, а також як пальне для автотранспорту. Китайців також цікавить використання потужностей Новомиргородської шахти, вугілля якої характеризується високою енергетичною ємністю. Китайські партнери готові підписати рамкову угоду і на першому етапі співпраці інвестувати у реалізацію проекту близько 50,0 млн. доларів під державні гарантії.
Перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко відзначив, що область рішуче налаштована на реалізацію проекту із будівництва такого заводу. Тим більше, що цінова ситуація на природній газ, який постачається із Російської Федерації, спонукає на активне впровадження альтернативних енергоносіїв, на чому наголошує і Президент України.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool