Активно розпочався Тиждень знань в Світловодському районі

Листопад 11, 2014 | Новини | Переглядів: 998 | Коментарі: 0

«Вогнище – це романтично, проте дуже небезпечно!» саме під таким гаслом у всіх шкільних та дошкільних закладах Кіровоградської області триває Тиждень знань з безпеки життєдіяльності. Активно розпочався Тиждень знань і в Світловодському районі.

Вже стало доброю традицією у такий спосіб акцентувати увагу на дитячій безпеці, адже діти – це наше майбутнє, і безпосередньо від нас залежить чи буде їхнє завтра безпечним. Саме брак життєвого досвіду, беззахисність та невміння діяти у критичних ситуаціях робить дитину уразливою в усіх відношеннях. У ході Тижня проводиться ряд заходів: конкурси, вікторини, тематичні ігри, розваги, а особливою популярністю користуються зустрічі із представниками служби порятунку.
Подібні заходи покликані навчити дитину виростати із розумінням того у якому світі вона живе, які небезпеки чатують навкруги і у який спосіб та завдяки яким знанням, навичкам можна зробити своє життя максимально безпечним та ефективним. Не менш актуальними є і екскурсії до пожежно-рятувального підрозділу. Пожежні автомобілі та їх оснащення, бойовий одяг та справжні рятувальники, з якими можна поспілкуватися як із друзями, послухати цікаві розповіді про трудові будні – все це викликає неабияке захоплення у школярів.
Також інспекторським складом державної пожежно-рятувальної частини №17 Світловодського міськрайонного відділу У ДСНС України у Кіровоградській області щодня проводяться рейдові перевірки навчальних закладів міста та району, аби пересвідчитися у належному проведенні Тижня та навчанні дітей правилам безпеки. Аби ці знання були не одноразовою вакцинацією, слід закласти надійний фундамент знань на майбутнє, щоб вони закарбувалися у дитячу підсвідомість, і в разі стресової ситуації здоровий глузд та знання переважили над панікою та страхом.
Прес-служба У ДСНС в області


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool