You can help our site. Thanks in advance for your help - donate - Click -
                                                                        

Залізничники успішно завершили ремонт мосту за надскладною технологію, застосованою в Україні вперше

Листопад 08, 2017 | Новини регіонів | Переглядів: 987 | Коментарі: 0

Одеські залізничники разом зі своїми львівськими колегами успішно завершили ремонт 214-метрового мосту через р. Південний Буг.

Технологія роботи настільки високого рівня складності перша в практиці українських залізниць, тому її реалізація вимагала найвищого рівня інженерного забезпечення, якості виконання підготовчих робіт та високої кваліфікації персоналу.

Міст знаходиться на 49 км перегону колійний пост 48 км – Губник дільниці Христинівка – Вапнярка. Комплекс проведених робіт дозволив підвищити швидкість руху поїздів через міст до 60 км/год. До виконання зазначеного комплексу робіт діяло обмеженням швидкості руху поїздів до 40 км/год, адже внаслідок тривалого терміну експлуатації (капітальних ремонт мосту проводився у 1945-1950-х рр..) знизилася вантажопідйомність і надійність мосту.

Протягом 2011-2015 рр. були замінені три прогонові споруди. Роботи з заміни четвертої (останньої) секції мосту на нову виконувалися з 10 по 17 жовтня із задіянням кранів ЕДК-2000 вантажопідйомністю 200 тонн.
З метою економії коштів та забезпечення якнайшвидшого виконання робіт, було запропоновано технологію з використанням відновлювальних кранів ЕДК-2000 для монтажу прогону 250 т та переміщення прогонової споруди вагою 200 т на залізничних платформах по існуючому мосту.

Перед укладанням прогонової споруди Одеський діагностичний центр провів нівелювання, у тому числі розрахунки під безбаластне мостове полотно. Унікальність виконання цих робіт у тому, що одночасно працювали два крани. Тому роботи виконувалися із суворою синхронізацією, злагодженістю дій та суворим дотриманням вимог техніки безпеки, адже це дуже відповідальна та серйозна частина роботи, де важливим є кожен міліметр. Доволі напруженими були моменти, коли залізничники демонтували прогонові споруди і машиністи кранів працювали по обидва боки ріки на додаткових опорах висотою близько 14 метрів. Кранівники з ювелірною точністю виконали роботи – новий прогін вагою до 200 тонн завели на вісь підготовлених опор. Залізничники вперше працювали на такій висоті, але результат роботи виправдав докладені зусилля команди залізничників.

Завдяки чіткості і злагодженості дій мостобудівників, роботи було проведено на найвищому технічному рівні, а тривалість «вікна» скорочено з 12 до 9 діб. Вартість виконаних робіт становить 12 мільйонів гривень. Економія коштів, у порівнянні з традиційною технологією, становить близько 18 млн. грн.

У роботі брали участь працівники регіональної філії «Одеська залізниця»: Христинівської дистанції колії, Христинівської дистанції сигналізації та зв’язку, Шевченківської дистанції електропостачання, Роздільнянського та Знам’янського відновних поїздів, а також Львівского мостопоїзду МБП-61 регіональної філії «Львівська залізниця». Усього у роботі брали участь понад сотню залізничників.

Працівники магістралі вкотре довели свою здатність оперативно та злагоджено вирішувати надскладні завдання.


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool