У регіонах пройдуть тренінги для працівників бюро правової допомоги з кримінально-процесуальних питань

Вересень 15, 2017 | Новини регіонів | Переглядів: 952 | Коментарі: 0

Протягом вересня та жовтня у всіх регіонах України пройдуть одноденні каскадні тренінги для фахівців системи БПД з кримінально-правових та кримінально-процесуальних питань. Їх учасниками стануть працівники бюро правової допомоги, а також місцевих центрів, які безпосередньо працюють із клієнтами. Навчальні заходи організовані та відбудуться за підтримки проекту Ради Європи «Подальша підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні», що впроваджується за фінансового сприяння уряду Данії.

ДЕ ТА КОЛИ ВІДБУДУТЬСЯ ТРЕНІНГИ?

Усього запланований 31 тренінг у всіх регіонах України та у столиці впродовж періоду 15 вересня – 23 жовтня. Їх учасниками стануть, як очікується, близько 530 фахівців системи безоплатної правової допомоги.
Переглянути план проведення тренінгів

ТРЕНЕРИ ТА МАТЕРІАЛИ

Тренінги проводитимуть адвокати-тренери мережі обміну досвідом між адвокатами та юристами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу. Нагадаємо, що у червні нинішнього року вони пройшли дводенний практикум у столиці, під час якого й розробили модельну програму каскадного тренінгу для фахівців місцевих центрів та бюро правової допомоги, допоміжні інформаційні та презентаційні матеріали.
Так, спеціально для цих тренінгів група експертів у складі адвокатів Віталія Каська та Юлії Лісової, а також очільниці управління забезпечення якості правової допомоги Координаційного центру з надання правової допомоги, адвокатки Вікторії Мітько розробили «Довідник з кримінально-процесуальних питань для надавачів безоплатної первинної правової допомоги» (переглянути електронну версію довідника). Довідник підготовлений і видрукуваний за сприяння проекту Ради Європи «Подальша підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні». Усі учасники тренінгів отримають його для використання у роботі.

ТЕМАТИЧНЕ НАПОВНЕННЯ ТА ФОРМАТ

Під час тренінгів розглядатимуться питання, які стосуються подання заяви про злочин, зокрема, того, хто може подати заяву та що слід зазначити в такій заяві; статусу та прав потерпілого; правової допомоги у випадках домашнього насильства та складення цивільного позову у кримінальному процесі. Говоритимуть на тренінгах й про права підозрюваного/обвинуваченого та вразливі категорії осіб у кримінальному провадженні, зокрема такі, як неповнолітні. У рамках тренінгу йтиметься й про права та обов’язки свідків. Не оминуть увагою питання затримання в кримінальному провадженні, надання правової допомоги при жорстокому поводженні із затриманими, адміністративного затримання та видів запобіжних заходів. Йтиметься також про механізми оскарження дій, бездіяльності, рішення слідчого, прокурора на досудовому розслідуванні. Крім того, розглядатимуться й питання доступу до медичної допомоги в місцях несвободи.
Формат тренінгу передбачає лекції, виконання практичних вправ та інтерактивну гру.

Бажаємо тренерам та учасникам навчальних заходів плідної роботи!

Довідково
Каскадні тренінги – навчальні заходи для надавачів безоплатної первинної і вторинної правової допомоги, що проводяться одночасно у всіх регіонах за визначеною тематикою. Основною метою проведення каскадних тренінгів є підвищення кваліфікації фахівців, залучених до надання безоплатної правової допомоги.
Каскадні тренінги з кримінально-правових та кримінально-процесуальних питань відбуватимуться у відповідності до реалізації Робочого плану Проекту Ради Європи «Подальша підтримка реформи кримінальної юстиції в Україні» на 2017 рік, який був схвалений на початку цього року.

 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool