Прем'єр-міністр: ДСНС має стати нашим спецназом з надзвичайних ситуацій

Жовтень 11, 2017 | Новини регіонів | Переглядів: 846 | Коментарі: 0

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман доручив Міністерству фінансів України врахувати у проекті Державного бюджету на 2018 рік ресурси на технічну модернізацію Державної служби з надзвичайних ситуацій. Відповідне рішення ухвалене під час засідання Уряду.

Прем’єр-міністр нагадав, що цього року за рішенням Кабінету Міністрів вдвічі підвищені зарплати рятувальників. І тепер необхідно забезпечити рятувальників необхідною матеріальною базою. Йдеться, передусім, про авіаційну техніку.

"Вважаю, що маємо ухвалити протокольне доручення Міністерству фінансів при опрацюванні проекту бюджету до другого читання (у Верховній Раді) врахувати потребу 7 вертольотів і 1 літака, або модернізацію літака, - сказав Глава Уряду. - І беззаперечно, найбільш сучасна система управління має бути поставлена на озброєння служби з надзвичайних ситуацій. Найкраща пожежна техніка, вертольоти, літаки, - все, що потрібно, щоб врятувати вчасно життя і здоров’я українських громадян у будь-яку хвилину - 365 днів на рік, 24 год. на добу. ДСНС має стати нашим спецназом з надзвичайних ситуацій».

Під час засідання Уряду, Глава ДСНС Микола Чечоткін повідомив, що щороку в Україні виникають у середньому до 300 надзвичайних ситуацій та біля 80 тис. пожеж. Жертвами цих подій стають тисячі людей, а приблизний збиток досягає 5 млрд грн щороку. Щоденно Служба здійснює до 1,5 тис. виїздів для подолання наслідків надзвичайних ситуацій і допомоги людям. Так, з початку року рятувальникам вдалося врятувати життя 4300 людям, ліквідувати 72 тис. пожеж, знешкодити 59 тис. вибухових предметів, зберегти матеріальних цінностей на 12 млрд грн.

Найбільш масштабними для рятувальних служб стали події в Авдіївці, а також на військових складах у Балаклеї та Калинівці. Окрім того, українські рятувальники надавали допомогу колегам з Грузії та Чорногорії під час гасіння лісових пожеж влітку.

ДЕПАРТАМЕНТ ІНФОРМАЦІЇ ТА КОМУНІКАЦІЙ З ГРОМАДСЬКІСТЮ СЕКРЕТАРІАТУ КМУ


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool