Оплату проїзду QR-кодами впровадили в Чернігові та Івано-Франківську

Березень 17, 2017 | Новини регіонів | Переглядів: 1190 | Коментарі: 0

У Чернігові та Івано-Франківську відсьогодні запровадили технологію оплати проїзду в громадському електротранспорті за допомогою QR-коду. Оцінити переваги такого нововведення зможуть пасажири всіх наявних маршрутів тролейбусів.

Для користування QR-кодом потрібно завантажити на смартфон мобільний додаток Privat24 ПриватБанку та відсканувати зображення на стикерах, розміщених у салоні тролейбуса. Під час поїздки оплачений квиток потрібно буде «закомпостирувати» в смартфоні та показати кондуктору або контролеру.

Вартість проїзду не залежить від відстані, можна проїхати одну зупинку або весь маршрут. Під час пересадки з одного тролейбуса на інший доведеться купувати новий квиток. Банківська комісія за використання QR-коду відсутня, пасажири сплачують лише вартість квитка.

Тепер оплатити проїзд можна за лічені секунди. До того ж такий спосіб розрахунку виключає можливість зловживань із повторним використанням квитків. При цьому діятимуть й звичні паперові квитки, щоб кожен міг обрати найбільш зручний для себе спосіб оплати.

Нагадаємо, наприкінці 2016 року вперше в Україні на безготівковий розрахунок ПриватБанк налаштував трамваї Львова.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool