Одеські залізничники досліджують альтернативні види палива для забезпечення опалювального сезону 2017-2018 рр.

Квітень 20, 2017 | Новини регіонів | Переглядів: 1215 | Коментарі: 0

У регіональній філії «Одеська залізниця» ПАТ УЗ працюють над актуальним питанням заміни сортового вугілля на альтернативні види палива для забезпечення опалювального сезону 2017-2018 рр.

У березні проведено низку експериментів для визначення найвідповідніших замінників антрацитного вугілля для забезпечення опалення пасажирських вагонів та виробничих приміщень залізничників. Дослідники порівняли характеристики і визначили доцільність використання торф’яних брикетів та газового вугілля (ДГ) замість антрацитного, яким забезпечуються потреби залізниці. Дослідження проводилися у пасажирських вагонах, а також у топковій пункту технічного обслуговування вагонів вагонного депо Одеса-Застава-1.

Відповідно до розрахунків даних, отриманих під час експериментів, теплотворні здатності сортового вугілля вищі, ніж у енергетичного, і становлять 6000 ккал/кг (проти 5200 ккал/кг вугілля ДГ). Тому витрати газового вугілля будуть на 13-15% вищими за витрати вугілля. Враховуючи цінову складову, зроблено висновок, що нижча теплотворність енергетичного вугілля перекривається різницею у вартості із сортовим вугіллям. Поточна ціна торф’яних брикетів нижча за вугілля на 40-50%. Тобто, очевидно, у порівнянні із сортовим вугіллям, нижча теплотворність торф’яних брикетів (3600 ккал/кг) перекривається різницею в вартості. При обмежених поставках вугілля, застосування торф’яних брикетів є доцільним для опалення пасажирських вагонів у відстої, малопотужних котельних і твердопаливних топкових.

У разі критичної необхідності забезпечення опалення в умовах подальшого обмеження постачання сортового вугілля залізничники розглянуть варіант переведення на газове вугілля опалення котелень, ковалень, піскосушарень та пасажирського рухомого складу на шляху прямування. Опалення турних вагонів та пасажирських вагонів у відстої, а також будинків відпочинку локомотивних бригад, адміністративних та виробничих приміщень пропонується здійснювати торф’яними брикетами.

Прес-центр регіональної філії «Одеська залізниця»
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool