Миколаївщина закликає інвесторів розвивати залізничну інфраструктуру

Жовтень 14, 2017 | Новини регіонів | Переглядів: 970 | Коментарі: 0

12 жовтня в Миколаєві відбувся III Інвестиційний форум «Миколаївщина – надійний партнер», участь в якому взяли понад 400 представників влади, бізнесу, дипкорпусу, громадських організацій, мас-медіа та експертів.

Серед ключових спікерів дискусійної панелі «Інфраструктура» – директор регіональної філії «Одеська залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» В’ячеслав Єрьомін.

«Залізниця завжди відчуває зміни економічного стану регіонах. Відповідно, можу підкреслити, що у Миколаївському регіоні протягом останніх років спостерігається стабільне зростання. Це стосується не тільки вантажних перевезень, але й пасажирських, – зазначив очільник Одеської магістралі. – Наразі нами відпрацьовано багато питань, є дієві механізми у реалізації інфраструктурних проектів, зокрема в рамках приватно-державного партнерства. Безумовно, Миколаїв має велику перспективу, і залізнична логістика миколаївських портів найбільш приваблива серед усіх портів півдня України», – додав він.

Зростання показників на Миколаївщині спостерігають й представники портової галузі. Вони, в свою чергу, акцентували увагу інвесторів і облдержадміністрації на необхідності враховувати розвиток залізничної інфраструктури, особливо припортових станцій та залізничних під’їздів до портів. Більш того, як заявив керівник Адміністрації морських портів України Райвіс Вецкаганс, оновлення Стратегії портів до 2038 року передбачатиме це, а АМПУ наполягатиме на пріоритетності саме таких інфраструктурних проектів (наприклад, залізничні під’їзди в напрямку порту «Ольвія»). Також він анонсував, що згідно із зазначеною Стратегію та світовою практикою, планується перекласти внутрішні перевезення важких вантажів, що експортуються через порти, на залізницю.

Крім того, учасники форуму приділили велику увагу основній транспортній артерії регіону. Тим більш, тенденція щодо перспектив залізничних перевезень на дільниці Долинська – Миколаїв демонструє стабільне зростання. Тому протягом останніх років залізничники працюють над проектом розвитку даної дільниці, зокрема її електрифікації.

«Приємно відзначити, що є розуміння з боку облдержадміністрацій, які сприяють завершенню проекту землевідведення, та європейських банків, які інвестують в проект», – підкреслив В’ячеслав Єрьомін.

До речі, електрифікація та будівництво другої колії на дільниці Долинська – Миколаїв дозволить збільшити пропускну спроможність з 37 до 145 пар поїздів (майже в 4 рази!). А подальша реалізація проектів щодо зовнішнього електропостачання та електрифікація на існуючому колійному розвитку дільниці Миколаїв – Колосівка відкривають великі перспективи для південних регіонів країни, портових та промислових центрів.

Згадали учасники дискусії й про розвиток пасажирської залізничної інфраструктури, зокрема згадали про реконструкцію Миколаївського залізничного вокзалу. Проте, за словами керівника Одеської залізниці, тут розуміння з інвесторами поки що не знайдено.

«Дійсно, існує проект вартістю 93 млн. гривень з реконструкції вокзалу. У 2016 році були проведені роботи на 11 млн. гривень. Зараз формується проект фінплану на 2018 рік, й ми шукаємо джерела фінансування. Тому якщо є інвестори, які бажають взяти участь в цьому проекті, запрошуємо. Залізниця готова розглянути любу форму співпраці і взаємодії», – запевнив В’ячеслав Єрьомін.

Прес-центр регіональної філії «Одеська залізниця» ПАТ УЗ


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool