Зміною сучасної практики реєстрації зайнялися експерти

Січень 21, 2012 | Новини | Переглядів: 1122 | Коментарі: 0

Вже неодноразово, Кіровоградською громадською організацією « Територія успіху», піднімалося питання про необхідність внесення змін до нормативно – правових актів України, що регулюють процеси видачі паспортів та реєстрації громадян. 

Саме вирішенням цієї проблеми і зайнялися фахівці організації, в рамках кампанії «Чи можуть мешканці України реалізувати право на вільне пересування ?»
«Усі люди є вільні і рівні у своїй гідності та правах. Права і свободи людини є невідчужуваними та непорушними». Конституція України, ст.21. Незважаючи на те, що наша країна декларує свободу пересуваня і вибору місця проживання, дуже часто на практиці все відбувається зовсім інакше. Без реєстрації особа стає поза законом: вона не може ні отримати соціальної допомоги, ні влаштуватись на роботу, ні пройти медичний огляд, навіть первинний. Без реєстрації особа не може отримати паспорт, а без паспорта реалізувати свої права.
Тому, розпочавши діяльність по вирішенню даної проблеми, фахівці організації планують будувати свою роботу в декілька етапів. Наразі розпочато проведення соціологічного дослідження, що охоплює 12 регіонів України. Проводячи його, організатори прагнуть дослідити ставлення громадян до чинної системи реєстрації та виявити пов'язані із нею порушення прав людини і інші проблеми, з якими стикається населення.
Дана ініціатива допоможе зібрати фактичний матеріал, який спростує чи підтвердить думку про те, що інститут реєстрації, в тому вигляді, в якому він існує зараз, створює умови для порушення прав людини. Таке дослідження проводиться в Україні вперше. Воно дозволить оцінити рівень впливу існуючої форми інституту реєстрації на якість життя пересічного українця, зібрати факти щодо порушення права на вільне пересування.
отримані результати організатори обіцяють оприлюднити та обговорити під час проведення регіональних круглих столів та підводячи підсумки своєї діяльності в рамках кампанії «Чи можуть мешканці України реалізувати право на вільне пересування ?»
А, наразі, фахівці ГО «Територія успіху» також запрошують долучатися всіх, кого хвилює вирішення даної проблеми, та повідомляти важливу інформацію та факти, щодо проблеми паспортизації та реєстрації громадян.

Юлія Бочарова - Туз
  


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool