Зменшено розмір облікової ставки НБУ

Квітень 10, 2012 | Новини | Переглядів: 1318 | Коментарі: 0

Відповідно до п.129.5 Податкового кодексу України розрахунок пені по всіх видах податків, зборів та інших грошових зобов'язань, крім пені, яка нараховується за порушення строку розрахунку у сфері зовнішньоекономічної діяльності, що встановлюється відповідним законодавством, здійснюється виходячи із облікової ставки Національного банку України. Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM» повідомила прес-служба ДПА в Кіровоградської області

Тому платникам податків слід враховувати, що Постановою Правління Національного банку України від 21 березня 2012 року №102 «Про регулювання грошово-кредитного ринку» з 23 березня 2012 року облікова ставка встановлена в розмірі 7,5 % річних.

Раніше, в період з 10.08.2010 року по 22.03.2012 року облікова ставка НБУ дорівнювала 7,75відсотка річних. При цьому дата, за якою визначається розмір облікової ставки НБУ для нарахування пені, застосовується згідно із п.129.4 Кодексу.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool