Змагалися юні пожежні (ФОТО)

Травень 24, 2012 | Новини | Переглядів: 1181 | Коментарі: 0

Вже традиційними стали змагання юних пожежних, які проводяться, як правило, в кінці навчального року і є своєрідним підсумком цілорічної роботи освітян у співдружності з рятувальниками по вихованню у дітей культури безпечної поведінки.

Цьогоріч фестиваль дружин юних пожежних відбувся вже вісімнадцятий раз. За ці роки, що триває фестиваль, виросло не одне покоління палких прихильників безпеки. Багато з них стали наставниками нових команд. Та навіть якщо колишні “юні рятувальники” тільки самі будуть дотримуватись правил безпеки і у майбутньому власним прикладом навчати своїх дітей – це вже величезна заслуга фестивалю.
У залі обласної філармонії гасне світло, на сцені у променях юпітерів одна команда змінює іншу. Усього їх – вісім: “Лицарі порятунку” спеціалізованого загальноосвітнього навчального закладу №3 м.Долинська, “Рятівний патруль” гімназії №7 м.Новоукраїнка, “Viva Victory” загальноосвітньої школи–ліцею №2 м.Знам’янка та “ЧП” школи №1 смт Олександрівка, “Спалах” Маловисківської ЗОШ №3, “П’ятий елемент” Кіровоградської школи №13, “Фенікс” Бобринецької гімназії №1 та “Гарячі голови” з смт Онуфріївка.
До речі, є серед них команди, які вже не вперше потрапляють до когорти учасників обласного етапу. Наприклад, “Лицарі порятунку” з м. Долинської не лише постійні учасники змагань, але вже протягом кількох років поспіль виборюють першість та беруть участь у Всеукраїнському фестивалі. Минулого року вони повернулись з Одещини зі “сріблом”. Високий рівень підготовки вже вкотре демонструють новоукраїнський “Рятівний патруль”, юні пожежні з Бобринця та Малої Виски. Хоча бобринчани і вперше підкорювали глядачів з обласної сцени, як і команди “П’ятий елемент”, “Viva Victory” та “Гарячі голови”.
Лише один день триває свято, але йому передує цілий рік напруженої й кропіткої роботи викладачів, рятувальників, самих юних учасників фестивалю. І поважному журі, до складу якого увійшли представники організаторів – Територіального управління МНС та Управління Держтехногенбезпеки в області, управління освіти і науки, культури і туризму, сім’ї і молоді обласної державної адміністрації, Української пожежно-страхової компанії, Добровільного пожежного товариства України у Кіровоградській області - дуже нелегко залишатися безпристрасним під час оцінювання команд. Юні рятівники та неспалимі фенікси, лицарі порятунку, фантастичні п’яті елементи та гарячі голови – усі вони, не зважаючи на промовисті імена, хвилюються, виходячи на сцену. Та щойно прозвучали фанфари - починається справжнє свято музики, танцю, жартів, поетичного та співочого талантів. Словом, фестиваль набирає обертів. А перед глядачами і суддями постають рішучі, впевнені у своїх знаннях і талановиті юнаки і дівчата – майбутнє української служби порятунку. Підтвердженням тому є яскраві виступи під час “Візиток”, випробування “Домашнім завданням” та “Медичного конкурсу”. Кожна команда мала свою родзинку, продемонструвала єдність і дружбу, винахідливість та гарні знання. У третьому – медичному - конкурсі основний тягар відповідальності ліг на плечі капітанів: саме вони відповідали на питання тестів та виконували практичні завдання.
Друга, практично-спортивна частина фестивалю, яка у програмі з’явилася не так давно, проходила на базі комунального закладу “Кіровоградський обласний центр туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді”. Тут на пересічній місцевості учасники свої “теоретичні” виступи довершили практичними вміннями орієнтуватися на місцевості, долати перешкоди, рятувати потопаючого, встановлювати намет, працювати з пожежним спорядженням тощо. На перший погляд, багато зі сказаного мною видається надто складним. Мушу сказати, що і виконувати ці завдання доволі важко. Проте шлях до перемоги завжди тернистий і долає його наполегливий. Цього року нагороди переможців додому привезли знову долинчани - “Лицарі порятунку” знову перші, новоукраїнські гімназисти посіли друге місце, команда “Спалах” з Малої Виски отримала нагороду за третє місце. Сподіваємось і бажаємо перемоги “лицарям” на Всеукраїнському етапі фестивалю Дружин юних пожежних.
Крім того, всі учасники фестивалю отримали подарунки та відзнаки. Переможцями у номінаціях стали знам’янчани, які продемонстрували відмінне знання грибів, швидко і правильно встановили намет, найкраще подолали перешкоду з допомогою альпіністського спорядження. Відзначили судді також влучність “гарячих голів”, знання “П’ятого елементу” основ медицини та творчі здібності “ЧП” і “Фенікса”. Традиційно обрали міс та містера фестивалю – Інну Фулгу з Новоукраїнки та Ігоря Матвієнка з Олександрівки. Дмитро Шулима з Малої Виски отримав чудовий подарунок як наймолодший учасник фестивалю. Були відзначені подяками за підготовку команд і їх керівники, та головним здобутком конкурсу, безумовно, стали знання, можливість творчої реалізації та нові дружні стосунки

Змагалися юні пожежні (ФОТО)

Змагалися юні пожежні (ФОТО)
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool