У Кропивницькому говорили про здоров'я

Липень 28, 2024 | Новини | Переглядів: 112 | Коментарі: 0

В обласному центрі з інформацією про інфекційні гепатити перед студентами Донецького державного університету внутрішніх справ виступила лікар-епідеміолог  Кіровоградського обласного центру контролю та профілактики хвороб Людмила Ігнатьєва.

Зокрема вона зазначила: «Гепатит називають “лагідним вбивцею”. Ця хвороба повільно й безсимптомно руйнує печінку. Виявити недугу можна лише за допомогою тестування. У жодному разі не займайтеся самодіагностикою та самолікуванням на підставі інформації з інтернету! Лише фахівець може правильно визначити діагноз, ступінь пошкодження печінки й тяжкість перебігу, а відтак призначати адекватне лікування».

У Кропивницькому говорили про здоров'я (ФОТО)

Лікарка нагадала, що існує п’ять основних видів гепатиту – А, В, С, D та гепатит Е. Найбільшу небезпеку несуть гепатити В і С.
«Лише вчасна діагностика є запорукою ефективного лікування хвороби,- наголосила Людмила Миколаївна. - Важливо звернути увагу на те, що вірусні гепатити – це не хвороба окремих груп населення, не хвороба маргінальних груп, у групі ризику знаходяться всі».

Також вона нагадала про важливі та прості речі, які допомагають запобігти найпоширенішим хворобам, сприяють збереженню здоров’я, мотивують піклуватись про нього: уникати контактів з кров'ю та рідинами організму інших людей; уникати непотрібних ін'єкцій; вибирати пероральні ліки замість ін'єкцій там, де це можливо; уникати випадкових статевих контактів, завжди використовувати засоби захисту та інше.

28 липня – Всесвітній день боротьби з вірусними гепатитами. Мета цієї календарної дати — підвищення обізнаності про проблему вірусних гепатитів, способи профілактики та лікування, а також зниження рівня стигматизації людей, які живуть з вірусним гепатитом.

Вірусні гепатити є однією з найбільш актуальних медичних і соціальних проблем у світі, займають 8 місце серед основних причин смерті.

Серед інфекційних хвороб вірусні гепатити посідають третю сходинку, поступаючись лише гострим респіраторним вірусним інфекціям та інфекціям шлунково-кишкового тракту. 


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool