Житловий сектор -зона особливої уваги інспекторів Держтехногенбезпеки (ФОТО)

Травень 16, 2012 | Новини | Переглядів: 1106 | Коментарі: 0

Житловий сектор залишається місцем виникнення більшості пожеж. Із 400 вогневих випадків, які виникли на території Кіровоградщини з початку року, 316 виникли у приватних домоволодіннях, а 162 – безпосередньо у житлових будинках Про це Інтернет-видання  «FOTOINFORM» повідомило Управління Держтехногенбезпеки у Кіровоградській області

 Жертвами вогню стали 35 жителів області. Майже усі вони загинули у власних помешканнях. Найпоширенішими причинами виникнення пожеж залишаються людська необережність з вогнем, порушення правил пожежної безпеки при експлуатації електроприладів та пічного опалення. І хоча опалювальний сезон вже закінчився, та все ж пожежі у житловому секторі спалахують і у теплу пору року. Весною займання часто стається через нехтування громадянами правилами пожежної безпеки при спалюванні сміття. Не залежать від сезону й пожежі через паління в ліжку.
Як зазначив начальник Управління Держтехногенбезпеки в області полковник служби цивільного захисту Ігор Парфьонов, допомогти громадянам уникнути пожеж у їхніх домівках – важливий напрямок роботи працівників державного нагляду у сфері пожежної безпеки. Тож у житловому секторі населених пунктів Кіровоградщини тривають спільні рейди інспекторів Держтехногенбезпеки, працівників МНС, представників місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, соціальних служб, головна мета яких – профілактика пожеж у домоволодіннях громадян. У першу чергу увага звертається на помешкання, де проживають соціально незахищені верстви населення та неблагонадійні сім'ї. Адже саме у їх домівки найчастіше заглядає «червоний півень». Під час рейдів пожежні інспектори проводять бесіди з населенням, розповсюджують пам’ятки з правилами пожежної безпеки.
 Певні труднощі виникають під час проведення роз’яснювальної роботи серед неблагонадійних громадян, які, зазвичай, вороже сприймають візити до своїх домівок. Хоча саме ця категорія громадян найчастіше гине на пожежах.
Активно допомагають інспекторам у проведенні профілактичної роботи працівники соціальних служб, які під час відвідин своїх підопічних звертають увагу на стан пожежної безпеки їхніх помешкань, пояснюють небезпечність порушень правил пожежної безпеки, роздають застерігаючі листівки.

Житловий сектор -зона особливої уваги інспекторів Держтехногенбезпеки (ФОТО)
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool