Затверджено новий порядок митного оформлення вантажів гуманітарної допомоги

Квітень 23, 2013 | Новини | Переглядів: 913 | Коментарі: 0

Новий порядок митного оформлення вантажів гуманітарної допомоги затверджено Постановою Кабінету Міністрів України від 17.04.2013 №278, яка визначає процедуру митного оформлення товарів, що надходять в Україну як гуманітарна допомога.

Гуманітарна допомога (далі - гуманітарний товар) пропускається в Україну у першочерговому порядку без обов'язкового попереднього митного декларування та без надання забезпечення сплати митних платежів (фінансової гарантій, книжок МДП та АТА), за умови наявності його отримувача у Єдиному реєстрі отримувачів гуманітарної допомоги.
Відповідно до Постанови строк перебування вантажів гуманітарної допомоги під митним контролем без митного оформлення визначається відповідно до статті 204 Митного кодексу України – 90 календарних днів.
Митне оформлення гуманітарного товару здійснюється митницею за місцезнаходженням його отримувача тільки після проведення відповідного санітарного, ветеринарного, фітосанітарного, радіологічного та екологічного контролю. До отримання відповідних дозволів контролюючих органів гуманітарний товар передається на тимчасове зберігання під митним контролем отримувачу гуманітарної допомоги.
Декларування гуманітарного товару здійснюється його отримувачем самостійно або за його заявою митним брокером. Заява на декларування, складена у довільній формі, подається отримувачем гуманітарної допомоги до митниці за його місцезнаходженням.
Митні брокери, які здійснюють декларування товарів у зоні діяльності відповідної митниці, забезпечують декларування гуманітарних товарів згідно з графіком, що затверджується керівником цієї митниці.
Товаросупровідні документи і митні декларації на паперовому носії без позначення (клейма) «Гуманітарна допомога. Продаж заборонено» до митного оформлення не приймаються. Результати скріплюються особистою номерною печаткою посадової особи митниці, відбиток якої проставляється на товаросупровідних документах і митних деклараціях на паперовому носії.
Митне оформлення гуманітарного товару із звільненням від оподаткування здійснюється митними органами за наявності рішення відповідного спеціально уповноваженого державного органу з питань гуманітарної допомоги про визнання товару гуманітарною допомогою з урахуванням положень статті 14 Закону України «Про гуманітарну допомогу». Тобто враховуючи обмеження ввезення як гуманітарної допомоги сільськогосподарської продукції, продовольства та інших товарів, а також кількісне та вартісне обмеження пільгового ввезення гуманітарних вантажів одним отримувачем.
Крім того, гуманітарна допомога, що надходить понад встановлені Кабінетом Міністрів України обсяги, підлягає оподаткуванню на загальних підставах.
***
Нагадуємо, що Указом Президента України від 24.12.2012 №726/2012 утворено Міністерство доходів і зборів України шляхом реорганізації Державної податкової служби України та Державної митної служби України, поклавши на Міністерство, що утворюється, функцію з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Прес-служба Кіровоградської митниці
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool