За 5 років Одеська залізниця зменшила потреби природного газу

Листопад 17, 2015 | Новини | Переглядів: 752 | Коментарі: 0

Служба енергоменеджменту Одеської залізниці підвела підсумки аналізу роботи програм з енергозбереження за останні 5 років. Одним з напрямків реалізації енергетичної стратегії на залізниці є зниження використання природнього газу.

З аналізу за 9 місяців 2015 року встановлено, що на Одеській магістралі 65% споживання природного газу (а це близько 5 млн. м3) витрачається для забезпечення теплового режиму в приміщеннях та виробничих цехах підприємств залізниці.

За останні 5 років, завдяки реалізації низки заходів, споживання природного газу було знижено на 2,6 млн. м3: з 14,7 млн. м3 у 2010 році до 12,1 млн. м3 у 2014 році. Це стало можливим завдяки відмові від вузлових котельних, їх децентралізації та переходу на автономні міні-котельні й топкові, модернізації автоматики котельних, заміні пальників на сучасне обладнання, а також промивці систем опалення, бойлерів та теплообмінників.

Також на Одеській залізниці активно впроваджують й інші заходи для зменшення витрат газу на забезпечення об’єктів теплом, зокрема: обмежують подачу теплоносія в неробочі часи та святкові дні, проводять утеплення фасадів, дерев’яні вікна замінюють на металопластикові, використовують енергоефективні покрівельні системи та сучасні матеріали для утеплення теплотрас, модернізують та очищують системи опалення, котлів і теплотрас, встановлюють кліматичні системи та погодні датчики управління котлами.

До речі, згідно з статистичною звітністю, завдяки заходам з утеплення будівель та заміні скління за останні роки на Одеській залізниці вдалося досягти значного зниження об’ємів виробленої теплової енергії – на 22%: з 122,5 Гкал на початку 2011 року до 96,0 Гкал на кінець 2014 року. Такі дані було отримано під час енергоаудиту та тепловізійних обстежень, які регулярно проводяться в осінньо-зимовий період. За весь час на різних об’єктах Одеської магістралі було проведено понад 80 комплексних тепловізійних досліджень.

Прес-центр Одеської залізниці
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool