Як у Кропивницькому звітували місцеві депутати

Вересень 09, 2020 | Новини | Переглядів: 676 | Коментарі: 0

9 вересня у приміщенні Громадського офісу у Кропивницькому експерти Асоціації Політичних Наук розказали про те, які практики звітування використовують депутати Кропивницької міської ради і хто з них не прозвітував за четвертий рік діяльності.

«На сьогоднішній день про свою діяльність за 2019 рік прозвітувало 26 депутатів міської ради Кропивницького. 19 з них, оприлюднили власні звіти на сайті міської ради. Решта 7 провели виключно публічне звітування, не розмістивши свій звіт у відкритому доступі» - розповіла Олена Сінченко, експертка ГО «АПН».

«Асоціація Політичних Наук» вже кілька років відстежує те, як депутати звітують перед виборцями. Була відзначена тенденція до щорічного зменшення кількості тих депутатів, які оприлюднюють власні річні звіти. Якщо за перший рік діяльності відзвітували всі без виключення депутати, то на четвертому році таких виявилось трохи більше половини від всього депутатського корпусу.

«У своїх звітах депутати приділяють значну увагу роботі приймалень, зверненням громадян, ремонтам доріг та будинків, встановленню майданчиків та лавочок. Дуже рідко в депутатських звітах іде мова про основну роботу депутата, тобто про відвідування ним сесій, комісій, голосування тощо. Ми для себе це пояснюємо тим, що виборці, нажаль, не цікавляться цією інформацією і депутат подає у звіті лише те, що хоче бачити городянин», - сказала Олена Сінченко.

За словами експертів АПН, вони звертались до депутатів з пропозиціями провести он-лайн звітування в соціальних мережах під час карантину. Проте, депутати вирішили не користуватись таким дешевим і масовим ресурсом. Але, в той же час, на сайті міської ради з’явились звіти ще 5 депутатів. Якщо до карантину було оприлюднено 14 звітів, то тепер їх 19.

Олена Сінченко, експертка ГО «АПН».

Окрім цієї інформації експерти Асоціації Політичних Наук оголосили про старт кампанії «Вимагаємо звіту». В рамках ініціативи планується збирання думок небайдужих громадян, щоб повідомити депутатів міської ради про свою зацікавленість в звіті з їх роботи.

Також буде проводитися кампанія впливу – інформаційна компанія в соціальних мережах та вуличні акції, які будуть спонукати депутати до проведення звітів.

Активісти закликали небайдужих громадян заповнити форму онлайн, щоб повідомити місцевих депутатів про свою зацікавленість.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool