Як сплатити податок за проданий автомобіль, мотоцикл чи мопед

Червень 26, 2013 | Новини | Переглядів: 833 | Коментарі: 0

З 1 січня 2013 року дохід, отриманий платником податку від продажу або обміну протягом звітного року одного з об’єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля, мотоцикла або мопеда, не оподатковується

 Якщо ж громадянин продав таке рухоме майно двічі та більше разів протягом одного календарного року, то з отриманого доходу необхідно сплатити 5% податку.
Дохід від продажу такого транспортного засобу визначатиметься, виходячи із ціни, зазначеної у договорі купівлі-продажу. Разом з тим, вона не повинна бути нижчою за середньоринкову вартість відповідного транспортного засобу або його оціночної вартості, визначеної згідно із законом.
Громадянин може самостійно обирати один із способів визначення вартості відчужуваного майна, а саме: використати оціночну вартість, визначену згідно із законом, або середньоринкову вартість відповідного транспортного засобу.
Додатково повідомляємо, що з 11.06.2013 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України, якою затверджено Порядок визначення середньоринкової вартості легкових автомобілів, мотоциклів, мопедів.
Прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool