Впровадження електронного обліку деревини на Кіровоградщині: лісівники провели спеціальні навчання (фото)

Січень 30, 2013 | Новини | Переглядів: 1028 | Коментарі: 0

29 січня на базі Чорноліського лісгоспу відбулись спеціальні навчання з питань використання електронного обліку деревини для головний лісничих, лісничих та старших майстрів лісу з усієї Кіровоградщини.


Як зазначив перший заступник начальника Кіровоградського обласного управління лісового та мисливського господарства – головний лісничий Олег Середюк, електронний облік наразі впроваджують на території всієї країни.
– Пілотним підприємством на Кіровоградщині було визначено Чорноліський лісгосп, – розповів Олег Олексійович. – Тут вже мають свої напрацювання. Ще три державних лісогосподарських підприємства – Оникіївський, Олександрівський та Голованівський лісгоспи – впровадили електронний облік наприкінці 2012 року. Вже маючи певний досвід роботи у цьому напрямку, було вирішено провести навчання, аби всі підприємства могли допомогти один одному уникнути помилок та обійти складнощі у роботі з новим технологічним процесом.
Під час навчань було розглянуто основні теоретичні та практичні аспекти роботи з електронним обліком деревини. Чорноліський лісгосп на даний час має найбільший досвід у роботі з цією новітньою технологією. Працівники всіх підприємств розповіли про свої напрацювання, обговорили проблемні моменти.
Практична частина навчань проходила у лісовому масиві, де всі присутні побачили, як працює електронний облік деревини вживу. Під час заготівлі вся деревина оснащується чіпами, що мають штрих-код. При внесенні номеру штрих-коду у спеціальний електронний термінал – КПК – до нього прикріплюється інформація про породу, сорт, діаметр, довжину колоди та ділянку, на якій її заготовлено. Коли йде відпуск лісопродукції, чіпи скануються, інформація автоматично потрапляє до бази даних лісгоспу, а за допомогою портативного термопринтера роздруковується специфікація на відпущену деревину. Далі рух цієї деревини можна із легкістю простежити по єдиній базі.
На закінчення Олег Середюк додав, що перед лісівниками області стоїть завдання повністю перейти на електронний облік деревини на всіх підприємствах. «Попереду ще багато роботи, але завдяки введенню процедури електронного обліку на всіх підприємствах Кіровоградщини ми матимемо оперативні дані про заготовлену і реалізовану деревину, розраховуємо на зменшення самовільних рубок та в подальшому спрощення документообігу і як наслідок – економічний ефект,» – завершив головний лісничий.

Впровадження електронного обліку деревини на Кіровоградщині: лісівники провели спеціальні навчання (фото)

Впровадження електронного обліку деревини на Кіровоградщині: лісівники провели спеціальні навчання (фото)

Прес-служба Кіровоградського ОУЛМГ
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool