Влада та громада Компаніївщини спільно готують проект

Січень 30, 2012 | Новини | Переглядів: 1311 | Коментарі: 0

Донедавна органи влади не сприймали серйозно та ставилися скептично до діяльності громадських організацій. Сьогодні ситуація кардинально змінилася – влада не просто рахується з неурядовими організаціями, але й зрозуміла, що тільки спільно можна вирішувати нагальні проблеми місцевої громади.

Результатом співпраці Компаніївської громадської організації «Взаємодія» та місцевої райдержадміністрації стала підготовка проекту Програми сприяння розвитку ІГС у Компаніївському районі на 2012-2015 роки.

Як зазначила голова ГО «Взаємодія» Олена Мірхайдарова, завдяки перемозі у конкурсі «Ідея-дія-результат», який проводився Кіровоградською обласною організацією ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення» за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження» в рамках програми «Посилення впливу громадянського суспільства», ми отримали можливість підготувати проект Програми сприяння розвитку інститутів громадянського суспільства у районі.
«У Компаніївському районі реалізується чимало програм, проте нормативно-правового акту, який би стосувався підтримки діяльності ІГС немає. Саме тому до громадської ради при Компаніївській РДА було направлено клопотання з проханням рекомендувати райдержадміністрації ініціювати розробку Програми сприяння розвитку ІГС у Компаніївському районі на 2012-2015 роки. Громадська рада, розглянувши це питання, рекомендувала РДА розробити таку програму», - підкреслила голова ГО «Взаємодія». Після розробки проекту Програми його буде винесено на обговорення з громадськістю, а вже після передано на розгляд районної ради.
У рамках програми планується передбачити надання консультативної та юридичної допомоги в реєстрації, започаткування конкурсу на кращу громадську організацію району та закладення коштів на «соціальне замовлення» (на реалізацію проектів, направлених на вирішення соціальних проблем територіальної громади).
Компаніївська райдержадміністрація зацікавлена та готова допомогти у підготовці проекту Програми сприяння розвитку ІГС у Компаніївському районі на 2012-2015 роки. За словами заступника голови Компаніївської РДА Оксани Бокової, така програма може дати поштовх до розвитку інститутів громадянського суспільства у районі, а разом з громадою ми зможемо реалізувати державні реформи.
Наприкінці грудня 2011 року депутати Кіровоградської обласної ради ухвалили обласну програму сприяння розвитку інститутів громадянського суспільства Кіровоградської області на 2012 - 2015 роки. «Компаніївський район завдяки перемозі громадської організації «Взаємодія» у конкурсі «Ідея-дія-результат» та тісній співпраці з місцевою райдержадміністрацією може стати першим в нашій області, що підготує подібну програму на районному рівні», - підкреслила Алла Волошина, голова Кіровоградської обласної організації ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення». За словами Алли Волошиної, Асоціація й надалі сприятиме у налагодженні тісної співпраці між владою та громадою, допомагатиме у підвищенні професійного рівня громадських активістів та підтримуватиме усі починання, спрямовані на вирішення проблем місцевої громади.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool