Влада та громада Компаніївщини спільно готують проект

Січень 30, 2012 | Новини | Переглядів: 1334 | Коментарі: 0

Донедавна органи влади не сприймали серйозно та ставилися скептично до діяльності громадських організацій. Сьогодні ситуація кардинально змінилася – влада не просто рахується з неурядовими організаціями, але й зрозуміла, що тільки спільно можна вирішувати нагальні проблеми місцевої громади.

Результатом співпраці Компаніївської громадської організації «Взаємодія» та місцевої райдержадміністрації стала підготовка проекту Програми сприяння розвитку ІГС у Компаніївському районі на 2012-2015 роки.

Як зазначила голова ГО «Взаємодія» Олена Мірхайдарова, завдяки перемозі у конкурсі «Ідея-дія-результат», який проводився Кіровоградською обласною організацією ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення» за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження» в рамках програми «Посилення впливу громадянського суспільства», ми отримали можливість підготувати проект Програми сприяння розвитку інститутів громадянського суспільства у районі.
«У Компаніївському районі реалізується чимало програм, проте нормативно-правового акту, який би стосувався підтримки діяльності ІГС немає. Саме тому до громадської ради при Компаніївській РДА було направлено клопотання з проханням рекомендувати райдержадміністрації ініціювати розробку Програми сприяння розвитку ІГС у Компаніївському районі на 2012-2015 роки. Громадська рада, розглянувши це питання, рекомендувала РДА розробити таку програму», - підкреслила голова ГО «Взаємодія». Після розробки проекту Програми його буде винесено на обговорення з громадськістю, а вже після передано на розгляд районної ради.
У рамках програми планується передбачити надання консультативної та юридичної допомоги в реєстрації, започаткування конкурсу на кращу громадську організацію району та закладення коштів на «соціальне замовлення» (на реалізацію проектів, направлених на вирішення соціальних проблем територіальної громади).
Компаніївська райдержадміністрація зацікавлена та готова допомогти у підготовці проекту Програми сприяння розвитку ІГС у Компаніївському районі на 2012-2015 роки. За словами заступника голови Компаніївської РДА Оксани Бокової, така програма може дати поштовх до розвитку інститутів громадянського суспільства у районі, а разом з громадою ми зможемо реалізувати державні реформи.
Наприкінці грудня 2011 року депутати Кіровоградської обласної ради ухвалили обласну програму сприяння розвитку інститутів громадянського суспільства Кіровоградської області на 2012 - 2015 роки. «Компаніївський район завдяки перемозі громадської організації «Взаємодія» у конкурсі «Ідея-дія-результат» та тісній співпраці з місцевою райдержадміністрацією може стати першим в нашій області, що підготує подібну програму на районному рівні», - підкреслила Алла Волошина, голова Кіровоградської обласної організації ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення». За словами Алли Волошиної, Асоціація й надалі сприятиме у налагодженні тісної співпраці між владою та громадою, допомагатиме у підвищенні професійного рівня громадських активістів та підтримуватиме усі починання, спрямовані на вирішення проблем місцевої громади.
 


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool