Влада почула підприємців.

Лютий 07, 2012 | Новини | Переглядів: 1163 | Коментарі: 0

На Кіровоградщині майже 20 тисяч підприємців сплачують податки за спрощеною системою

В облдержадміністрації відбулася прес-конференція заступника голови ДПС в області Олександра Підлісного, начальника відділу оподаткування фізичних осіб ДПС в області Інни Ауліної, начальника відділу зв’язків зі ЗМІ та громадськістю ДПС в області Світлани Орлик та виконавчого директора Спілки підприємців Кіровоградської області Олени Надутенко стосовно поточного моменту у запровадженні спрощеної системи оподаткування.

Нагадаємо, що крайній термін подачі заяв для підприємців щодо переходу на спрощену систему оподаткування було відтерміновано до 31 січня поточного року.
Учасники прес-конференції були одностайні в тому, що подібний крок з боку держави – це свідчення намірів влади перенести стосунки із дрібним та середнім бізнесом у площину взаєморозуміння, взаємної поваги і співпраці. Адже Президент України наголошує, що підприємці повинні мати можливість самостійно обирати категорію оподаткування для ведення власного бізнесу із відповідною ставкою податку від загальної виручки.
Про те, що ця система надає очевидні переваги, свідчить та кількість підприємців по всій країні, які обрали спрощений шлях оподаткування для ведення власного бізнесу.
Так, Олександр Підлісний повідомив, станом на 6 лютого спрощену систему оподаткування, обліку та звітності на Кіровоградщині обрали 19 456 фізичних осіб-приватних підприємців. Із них 4 368 приватних підприємців – це І-а група "спрощенців", 12 158 (63%) обрали ІІ-у групу оподаткування і 2 930 платників працюватимуть у ІІІ-ій групі. Підприємців ІV-ї групи зареєстровано 1 478 осіб.
Олександр Підлісний зауважив, що останні дні минулого року податківці Кіровоградщини працювали у напруженому режимі, власне, як і усі їхні колеги з інших регіонів, забезпечуючи можливість місцевим підприємцям вчасно подати документи. Нині у всіх податкових є спеціальні інформаційні дошки, які детально інформують про увесь спектр нової системи спрощеного оподаткування.
І представники обласної податкової, і виконавчий директор Спілки підприємців області були єдині в думці, що надана можливість підприємцям обирати групу оподаткування в залежності від обсягу отримуваного ними прибутку, є однією з ключових складових програми дерегуляції і гуманізації відносин між державою та громадянином в рамках президентської програми модернізації України .
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool