Визначено кращих раціоналізаторів Одеської залізниці за 2015 рік

Листопад 12, 2015 | Новини | Переглядів: 759 | Коментарі: 0

Одеська залізниця оголосила підсумки дорожнього конкурсу з провадження раціоналізаторських пропозицій у 2015 році.

Цьогорічні новаторські рішення у сфері раціонального та ефективного використання ресурсів на підприємстві є доказом того, що керівництво і працівники залізниці зацікавлені в активізації інтелектуальної творчості і як результат у техніко-технологічному розвитку й зростанні якісних та об’ємних показників магістралі.

Розглянувши подання служб, організаційний комітет Одеської залізниці визнав переможців у 8 номінаціях.

Звання «Кращий раціоналізатор залізниці» у 2015 році присвоєно 4 працівникам, від яких надійшло понад 20 рацпропозицій.

Звання «Кращий організатор з розвитку та створення умов з впровадження бережливого виробництва та технічної творчості на залізниці» заслужили 2 працівника магістралі, які надали 15 рацпропозицій з загальним економічним ефектом майже 74 тис. грн.

Номінацію «Краща раціоналізаторська пропозиція залізниці» було поділено на п’ять напрямків. Кращим технічним рішенням з безпеки руху комісія визнала пристрій для огляду важкодоступних місць деталей вагону, яку розробив начальник сектору матеріально-технічного постачання вагонного експлуатаційного депо Знам’янка Шамлов Д.Ю. Кращими технічними рішеннями з оптимізації експлуатаційної роботи було визначено роботи: «Введення гіркового електровозу по станції Одеса-Застава I», що має економічний ефект понад 1,1 млн. грн., запропонованого машиністом-інструктором локомотивного депо Одеса-Сортувальна Гузенко Д.В., та «Зміна схеми керування вимикачем 10 кВ комірки МКФН9(В) при наявності телекерування» електромеханіків Херсонської дистанції електропостачання. Кращими технічними рішеннями з механізації та автоматизації технологічних процесів названі: «Скоба на переміщення та встановлення буксового вузла з підшипником касетного типу CRU-Дуплекс на вісь пресу» майстра підсобного-механічного цеху вагонного експлуатаційного депо Одеса-Застава I Барабаша Г.О. та «Виготовлення кантувача рам візків тепловозів серії ЧМЕЗ» головного механіка ТЧ Знам’янка Хименка М.В. Кращою новацією цього року з організації бережливого виробництва та раціонального використання паливно-енергетичних, матеріальних та сировинних ресурсів, ресурсозберігаючих технологій стала робота «Відновлення поршня реле авторежиму» групи авторів з ремонтного вагонного депо Знам’янка. Кращими технічними рішеннями з підвищення надійності транспортних засобів комісією було обрано роботи: «Пристосування для перевірки діодів (вентилів) на внутрішній обрив або пробій “p-n” переходу» інженера-конструктора локомотивного депо ім. Т.Шевченка Рибакова І.В., а також «Конструктор для виготовлення поводків випускних клапанів запасних резервуарів дизель-поїздів Д1» майстра цеху з ремонту Підгородецького С.М. і слюсаря Доробалова О.В. моторвагонного депо Христинівка.

Цього року найбільшу кількість раціоналізаторів було з локомотивного депо Котовськ (21 працівник), що надало йому перемогу в номінації «Кращий структурний підрозділ з організації технічної творчості» на Одеській залізниці.
Усі переможці отримали привітання та грошові винагороди за новаторській підхід в професійній діяльності.

Прес-центр Одеської залізниці


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool