Виставка за підсумками проведення Весняного пленеру в Дендропарку (ФОТО)

Липень 04, 2012 | Новини | Переглядів: 1090 | Коментарі: 0

3 липня 2012 року відбулося відкриття виставки творів за підсумками проведення Весняного пленеру в Дендропарку. Організаторами цієї акції стали Корпорація «XXI століття», медіа-група «Весь Кіровоград» та обласний художній музей.

Весняний пленер у Дендропарку, який цього року проходить вже вчетверте, розпочався у травні 2012 року. До участі в акції були запрошені учні Кіровоградської дитячої художньої школи ім. О. Осмьоркіна, Кіровоградської дитячої школи мистецтв (с. Нове) та вихованці Кіровоградського обласного центру дитячої та юнацької творчості, студенти мистецького факультету Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка, Кіровоградського інституту регіонального управління та економіки. Цього року до акції приєдналися також Дмитро Тарасенко – студент Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури України та Денис Ковтун – студент Кіровоградського факультету Київського національного університету культури і мистецтв.

Окрім того в акції приймали участь досвідчені художники, серед яких багато викладачів вищезазначених навчальних закладів. Таким чином молоді таланти працюючи поряд зі своїми педагогами набиралися дорогоцінного досвіду.
Учасники пленеру працювали у Дендропарку під час цвітіння тюльпанів. Відтворення атмосфери свята та гарного настрою стало основною темою живописних робіт.
19 червня 2012 року відбулося засідання журі, на якому були визначені переможці акції серед учнів художніх шкіл та студентів вузів. До складу журі увійшли представники корпорації «ХХІ століття», медіа-групи «Весь Кіровоград» та обласного художнього музею, а також фотограф, переможець численних фото та мультимедійних конкурсів Максим Дондюк.

Переможцями пленеру серед учнів художніх шкіл стали:
І місце – Ярослава Фільчинкова (ОЦДЮТ);
ІІ місце – Дар’я Чередніченко (ОЦДЮТ);
ІІІ місце – Олександр Золотаренко (КДХШ);

Переможцями пленеру серед студентів вузів стали:
І місце – Катерина Мацієвська (КІРУЕ);
ІІ місце – Юлія Кузнєцова (КДПУ);
ІІІ місце – Анна Войцеховська (КДПУ);
Спеціальними відзнаками журі були відзначені Дмитро Тарасенко (НАОМА) та Денис Ковтун (КНУКіМ)
Всі вони під час відкриття виставки отримали цінні призи.

В експозиції також представлені роботи професійних художників, що прийняли участь в акції. Це твори заслуженого художника України Сергія Шаповалова (м. Кіровоград), заслуженого працівника культури України, члена Національної спілки художників України Леоніда Бондаря, членів Національної спілки художників України Андрія Хвороста, Володимира Кир’янова, Андрія Кадигроба, Анатолія Кімнатного, художників Ігоря Вишніченка (смт Новгородка), Віктора Осипенка (смт Помічна Добровеличківського району), директора Олександрійської дитячої художньої школи та викладача Олександрійського училища культури Степана Ніколенка (м. Олександрія), директора Кіровоградської дитячої художньої школи ім. О. Осмьоркіна Анни Іванової, викладачів цієї ж школи Тетяни Бондар, Анастасії Плітіної, Любові та Марини Кир’янових, Світлани Гноєвої, Олексія Лозинського, викладача Кіровоградського обласного центру дитячої та юнацької творчості Ірини Гончаренко, Ірини Зантарії, викладачів мистецького факультету Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка Катерини Гусєвої, Юлії Малежик, Людмили Альохіної, Любові Гусєвої, Олександра Демиденка, молодих авторів Дарини Альохіної та Валентини Соколовської.

Виставка за підсумками проведення Весняного пленеру в Дендропарку (ФОТО)


Анатолій Кімнатний – завідуючий відділом Кіровоградського обласного художнього музею - картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна»
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool