Виставка «Мова творчості» до Дня молоді (ФОТО)

Червень 29, 2012 | Новини | Переглядів: 1359 | Коментарі: 0

В Кіровоградському обласному художньому музеї відкрито виставку дипломних робіт випускників художньо-графічного відділення мистецького факультету Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка «Мова творчості» до Дня молоді.

Вже восьмий рік поспіль, починаючи з 2004 року студенти художньо-графічного відділення мистецького факультету Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка представляють дипломні роботи у виставкових залах Кіровоградського обласного художнього музею. Протягом багатьох років музей плідно співпрацює з мистецьким факультетом педагогічного університету, постійно проводить роботу по виявленню обдарованих, молодих талантів і залучає їх до експозиційно - виставкової діяльності. В цих стінах, в «храмі мистецтв», молоді художники мають прекрасну можливість разом з відомими митцями, викладачами продемонструвати свої таланти, здібності, взяти участь в різноманітних виставках і, звісно, отримати певний досвід.
Відомо, що Кіровоградський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка - це один із найкращих навчальних закладів в області, що надає обдарованій молоді старт у доросле життя. І сьогодні ми маємо можливість побачити найкращі твори юних талантів, чиї роботи варті того, щоб експонуватись в стінах обласного художнього музею.

Дипломні роботи студентів художньо-графічного відділення мистецького факультету завжди привертають увагу своєю «свіжістю», неординарністю мислення, різноплановим творчим підходом та неабиякою експериментальністю.
На цьогорічній виставці представлено найбільшу кількість експонатів - біля 100 робіт, які відносяться до різних видів образотворчого мистецтва й виконані в різноманітних техніках. Кожна робота студентів створювалася під чуйним керівництвом наукових керівників, викладачів кафедри образотворчого мистецтва та дизайну – Л.В.Гарбузенко, В.М.Давидова, Л.Г.Гусєвої, О.А.Пунгіної, Ю.М.Малежик, К.В.Гусєвої, І.С.Возник, Л.О.Кулініч, Т.М.Стрітьєвич, Л.І.Демиденко, Л.О.Андрющенко, Н.П.Федоренко.


Найбільше в експозиції представлено робіт в техніці олійного живопису, графіки та мішаної техніки А.Аджамської «Хризантеми і виноград», «Соняхи», Н.Андрєєвої «Романтичний вечір», «Буря», «Спокій», М.Варави «Таємниця», А.Войтович «Садівник», Т.Діанової «Біля золотих воріт», «На пленері», «Вечір. Дніпро», В.Майданник «Загадкова африканка», «Волелюбна індіанка», О.Нежевляк «Бузок на підвіконні», «Білі троянди», «Букет хризантем», «Натюрморт з орхідеями», О.Понзель «Ранкове сяйво», «Надвечір’я», «Літній день», А.Рябцевої «Вночі», С.Семеняченко «Центральна площа», «На розі Дворцової», «Велика Перспективна», «Дзеркальний», О.Стрілець «Ілюстрації до колискових», А.Мовчанюк «Вечорниці», К.Шапранової «Хутір біля Диканьки».
Завжди привертають увагу своєю оригінальністю і гумористичними мотивами композиції з кераміки. В.Драченко презентувала серію робіт «Як служив я в пана та цілеє літо…», І.Клименко - декоративну композицію «Сови», І.Лябіхова - «Пробудження», О.Сілевич - «Птаха ночі».
Такий вид мистецтва як витинанка представлено роботами Є.Гавриленко «Храм Покрови», «Петропавлівський храм», «Спасо-Преображенська церква», К.Житар «Квітка», «Берегиня», «Охоронці», «Зірки».
В наш час набувають все більшої популярності вироби із бісеру. І таке хобі не оминуло І.Жердій, яка демонструє серію робіт «Писанковий рік», створену за допомогою гусячих яєць та різнокольорового бісеру, а М.Мусієнко – вироби із страусиних яєць - «Українське весілля», «Сільський двір», «Сільський пейзаж».
Малюнок на склі, написаний акриловими та вітражними фарбами презентований творами О.Бєляєвої «Індійські мотиви», «Індіанські мотиви», «Африканські мотиви» та серією А.Брошеван «Весна», «Літо», «Осінь», «Зима».
Захоплюються реконструкцією одягу О.Вербицька «Діловий костюм класної дами», «Шкільна форма», «Світське ділове вбрання», Ю.Рибалко «Чоловіче та жіноче вбрання ХІІІ – ХІУ ст. до мюзиклу «Нотердам де Парі», І.Тканова «Жіноче вбрання Лівобережної України».
Чудовий домотканий «Весільний рушник» (біля 4-х метрів), вишитий гладдю за мотивами чернецьких рушників, представила Ю.Лук’яненко.
Справжньою окрасою виставки є декоративні панно та колажі, створені з шкіри, ниток, паперу, тканини Д.Антіпової «Млин», «Хатина», триптих О.Калюжної «Натюрморт з бубликами», «Натюрморт з лимоном», «Натюрморт з квітами», Д.Чеботарьової «Душа серпневого дерева», Д.Волобуєвої «Стрітення весни», моделювання Д.Тіткової «Тато, «Мама», «Дідусь», «Хлопчик», вишивка муліне О.Маліцької «Виноградна лоза», «Птахи», «Виноград», ніжний гобелен А.Яковенко «Сполучені світи».

Проведення в художньому музеї виставок, що презентують творчість молодих художників, стало вже доброю традицією. Маємо надію на те, що й надалі буде тривати співпраця з мистецьким факультетом і наші випускники будуть радувати всіх нас своїми талантами, творчими пошуками й оригінальністю.

 

Леся Дмітрієва – науковий співробітник відділу науково-просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею


Виставка «Мова творчості» до Дня молоді (ФОТО)


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool