Відкрилась виставка «Подаровані експонати року» (ФОТО)

Січень 13, 2012 | Новини | Переглядів: 1441 | Коментарі: 0

 12 січня 2011 року в Кіровоградському обласному художньому музеї відбулося відкриття виставки нових надходжень.

Поповнення фондів музею за останні роки відбувається в тому числі і за рахунок подарованих робіт. Так у 2011 році їх кількість становить понад 400 – це живопис, графіка, кераміка, сатиричні плакати, медалі, вишивка, предмети побуту, музичні інструменти, а також документально – архівні матеріали.

Подані в експозиції роботи представляють розмаїття мистецьких проявів та художніх пошуків. Кожне ім’я на виставці – не буденність, а свято. Адже за кожним твором – жива дія, чи пережитий художником сюжет, який пройшов етапи осмислення. Виставки такого рівня – це продовження історії нашого мистецтва. Творчість кожного митця збагачує нашу мистецьку атмосферу, додає нового дихання, відкриває простір для подальшого мистецького пізнання. Ця виставка цікава, адже основним спрямуванням музею є зібрання вивчення та пропаганда образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва.
Одним з джерел поповнення зібрання музею є і його виставкова діяльність. Адже саме із цих, різних за тематикою виставок передаються в дар музею твори живописців і скульпторів, графіків та майстрів прикладного мистецтва.
Гідне місце в експозиції виставки «Подаровані експонати року» займають твори художників - членів Кіровоградської обласної організації Національної спілки художників України: Н.Фірсової та М.Фірсова, А.Янєва, Ф.Полонського, С.Шаповалова, В.Кир’янова, В.Плітіна, Л.Орлика та Ф.Лагна.
Давно вже стало доброю традицією і те, що після кожної персональної виставки митця колекція музею поповнюється подарованими роботами. Безперечно велику зацікавленість у відвідувачів музею будуть мати роботи народного художника України, лауреата Державної премії СРСР, заслуженого діяча культури Польщі Г.Меліхова – одного із яскравих майстрів українського живопису ІІ половини ХХ століття (подаровані донькою художника В. Меліховою), наших художників - земляків: члена Національної спілки художників України Н.Пухінди та Б.Єгорова, київської художниці Г.Городнічевої та графічні роботи Ю.Луцкевича, які вона передала музею. Без сумнівів для шанувальників мистецтва цікавими будуть твори і житомирського художника А.Антонюка, і В.Колесніченка та А.Сузюмова, художниці О.Коломієць, роботи молодих художників А.Кадигроба та А.Кімнатного, В.Коваля, І.Вишніченка та В.Орлі.
Особливо приємно, що нерідко своїми дарунками музейників радує і відомий кіровоградський колекціонер М.Цуканов – він подарував музею кілька живописних творів художника А. Янєва та В.Федорова. 

Декоративно-ужиткове мистецтво творить одну із яскравих сторінок української історії, адже це пам’ятки історичної і культурної самобутності. Саме це підтверджують роботи, представлені на виставці - В.Пухинди «Підставка під олівці» (кераміка), О.Турецької «Зайці» (фюзінг), Т.Стороженко «Великодній віночок» (природні матеріали)… В минулому 2011 році обласний художній музей значно поповнив свою збірку і рушниками, в яких поєднані традиції, і новації сучасності, які демонструють авторські роботи Т.Чижевської, П.Любаненко, А.Коваленко, Н.Горностай. Географія надходження цих пам’яток культури – різні райони області: Добровеличківський, Новомиргородський, Знам’янський, Компаніївський та місто Кіровоград. Цікаві вишивки середини ХХ століття - рушники та доріжку подарувала музею Н.Ніжнікова.

Ініціатива подарувати свої фотороботи музею надійшла від І.Філіпенка, кольорові фото до Дня Перемоги подарувала О.Шелест, С.Гусарченко - фотонабір «Золотими стежками Ексампею», каталоги виставок - Г.Городнічева, Б.Єгоров, С.Антонюк, Г.Гребньов, Ф.Полонський.
Співробітники музею вдячні усім тим, хто поповнив мистецьку скарбницю обласного художнього музею і сподіваються на подальшу плідну співпрацю.


Тетяна Храпова – провідний зберігач фондів обласного художнього музею 

фото Ігоря Філіпенка.

Відкрилась виставка «Подаровані експонати року» (ФОТО)

Відкрилась виставка «Подаровані експонати року» (ФОТО)

Відкрилась виставка «Подаровані експонати року» (ФОТО)

Відкрилась виставка «Подаровані експонати року» (ФОТО)

Відкрилась виставка «Подаровані експонати року» (ФОТО)

Відкрилась виставка «Подаровані експонати року» (ФОТО)

Відкрилась виставка «Подаровані експонати року» (ФОТО)

Відкрилась виставка «Подаровані експонати року» (ФОТО)

 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool